استاندار یزد: در راستای تسریع مسئله نوسازی بافتهای فرسوده کارگزاریها در مجموعه شهرداریها تسهیل امور مردم را در دستور کار قرار دهند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، نشست شورای مسکن و ستاد بازآفرینی شهری استان یزد به ریاست استاندار و به منظور ارائه گزارش وضعیت محدودههای هدف بازآفرینی شهری و بررسی بستههای تشویقی بافتهای فرسوده برگزار شد.
استاندار یزد در این نشست، با بیان اینکه یکی از بخشهای طرح نهضت ملی مسکن نوسازی بافتهای فرسوده با نگاه تولید مسکن در مناطق هدف است، اظهار کرد: در راستای جلوگیری از توسعه افقی شهرها نوسازی بافتهای فرسوده در دستور کار قرار گرفته است.
مهران فاطمی با اشاره به تحقق ۹۵ درصدی سهم استان یزد در برنامه ۴ ساله نوسازی بافت فرسوده، گفت: به منظور افزایش تمایل مردم برای نوسازی بافتهای فرسوده، بستههای تشویقی نوسازی باید جاذبه اقتصادی بیشتری داشته باشد تا مورد استقبال مردم قرار گیرد.
وی با تاکید بر ضرورت راهاندازی دفاتر تسهیلگری در استان و نیز مشارکت و همکاری مردم محلی و فعالین محله تصریح کرد: در راستای تسریع مسئله نوسازی بافتهای فرسوده کارگزاریها در مجموعه شهرداریها تسهیل امور مردم را در دستور کار قرار دهند.
استاندار یزد در همین راستا ادامه داد: این بستههای تشویقی جذاب ظرف دو هفته توسط شهرداریها و با همکاری شوراهای اسلامی شهر نهایی و در شورای مسکن تصویب شود تا مبنای عمل شهرداریها و شورای مسکن در سراسر شهرستانهای استان قرار گیرد.
وی با تقدیر از مدیران شهرداریها جهت انجام برخی اقدامات در راستای نوسازی بافتهای فرسوده شهری گفت: علی رغم این اقدامات، لازمه ایجاد تحولی بزرگ در این حوزه ارائه بستههای تشویقی جذاب است تا باعث تمایل حرکت مردم به این سمت شود.
استاندار با اشاره به جنس متفاوت محدودیتها در هر شهر عنوان کرد: بستههای تشویقی، متناسب با شرایط هر شهرستان و با جذابیت فوق العاده اقتصادی و در دو بخش عمومی و خصوصی تدوین شود.
فاطمی با بیان اینکه مسئول تدوین بستههای تشویقی نوسازی بافتهای فرسوده شهرداریها و فرمانداریها هستند، گفت: شهرداران متولیان و پیشرانان این حوزه بوده و سایر دستگاهها نیز باید همکاریهای لازم را با شهرداری داشته باشند.
وی با اشاره به لزوم احصای مدلهای موفق قابل اجرا در استان و تصویب آنها پس از بررسی گفت: در راستای کاهش ساخت و سازهای غیر مجاز، صدور پروانه و نیز تعیین تکلیف هر چه سریعتر زمینهای قول نامهای در دستور کار قرار گیرد.
فاطمی همچنین با بیان اینکه ۳۰ تا ۵۰ درصد زمینهای بافتهای فرسوده شامل زمینها و واحدهای افتاده و خالی از سکنه است، تصریح کرد: تدوین سازوکارهای قابل اجرا جهت کاهش این آمار در بستههای تشویقی مد نظر قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه مدیران و کارشناسان باید قانون را به نفع مردم و برای حل مسئله تفسیر کنند، اظهار داشت: شکست قانون غیر قابل قبول، اما انعطاف قوانین به نفع عموم مردم قابل قبول است؛ لذا بسیاری از مسائل در استان با نگاه بلند و تفسیر به نفع مردم قابل حل خواهد بود.
استاندار یزد در پایان حل مسئله نوسازی بافتهای تاریخی و بازآفرینی بافتهای فرسوده را در گرو همدلی، همفکری و هم افزایی مسئولان دانست و خاطرنشان کرد: خط قرمز مجموعه استان، تامین منافع عمومی است و اجرای قوانین و تدوین بستههای تشویقی باید به نفع عموم و در جهت تسهیل امور مردم انجام شود.