به چالش کشیده شدن نگاه سنتی به رسانه با پدیده «دانشجو- خبرنگار»
وزیر ارشاد در پیامی به سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی در مشهد، از دانشجویان خواست فعالیت در نشریات دانشجویی را تمرینی برای یادگیری فعالیت رسانه ای بدانند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیدایش رسانه های نوین و رشد و پویایی بی وقفه پدیده هایی مانند «دانشجو-خبرنگار»، اساساً نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است.
محمدمهدی اسماعیلی در پیامی به سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی (تیتر ۱۳)، با تاکید بر نوآوری و درک درست از شرایط امروزی رسانه ها و طرح پیشنهاد بازبینی و به روزرسانی اسناد و متون حقوقی گذشته، این اقدام را در راستای به رسمیت شناخته شدن فعالیت های رسانه ای دانشجویان در شبکه های اجتماعی دانست.
وزیر ارشاد تصریح کرد: سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» که امسال در مشهد مقدس و در کنار مضجع شریف علی ابن موسی الرضا(ع) برگزار می شود، فرصت مغتنمی است تا دانشجویان عزیز، مدیران و سردبیران ارجمند این نشریات در کنار کارشناسان محترم نشریات دانشجویی و مدیران کوشا در دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تعاملی پویا و هدفمند به تبادل تجربیات گرانسنگ خود بپردازند و با حقوق و تکالیف خود در عرصه تولید آثار دانشجویی بیشتر آشنا شوند.
در این پیام آمده است: تنوع آثار و گوناگونی موضوعات در رشته های این جشنواره حکایت از گستردگی فعالیت نشریات دانشجویی و روند روبه رشد آن دارد. در سالهای اخیر، ایجاد تنوع در قالب های رسانه ای و پیدایش رسانه های نوین و رشد و پویایی بی وقفه پدیده هایی نظیر «دانشجو ـ خبرنگار» که اساساً نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است، ایجاب می کند در عرصه های مختلف به نوآوری و درک درست از شرایط امروزی رهنمون شویم. از این منظر پیشنهاد می شود اسناد و متون حقوقی گذشته با نگاه تازه بازبینی و به روزرسانی شوند؛ اقدامی که در پرتو آن فعالیت در شبکه های اجتماعی و «رایانه سپهر» (فضای مجازی) هم به عنوان عرصه های جدید فعالیت رسانه ای دانشجویی به رسمیت شناخته خواهد شد. در این مسیر که تدبیر و همراهی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی را طلب می کند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه و همیار دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود.
وزیر فرهنگ تاکید کرد: این نکته مهم است که دانشجویان عزیزمان، فعالیت در نشریات دانشجویی و قلم زدن در این عرصه نسبتاً محدود را مقدمه و تمرینی برای یادگیری فعالیت رسانه ای در آینده و در سطح ملی و بین المللی بدانند. این تجربه بی شک مسیر رسانه نگاری در عرصه های بزرگ تر را برای آنان تسهیل خواهد کرد.
سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی (تیتر ۱۳) با حضور نمایندگانی از نشریات دانشجویی دانشگاه های سراسر کشور از ۱۶ تا ۱۸ اردیبهشت به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.