در دیدار رئیس سازمان انرژی اتمی باسفیر عربستان سعودی بر همکاریهای دوجانبه در زمینه فعالیتهای صلح آمیز هستهای تاکید شد.
محمد اسلامی افزود: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است وآنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد؛ تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.
محمد اسلامی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوریهای پیشرفته افزود: کشورهای خاصی در جهان به دنبال فناوریهای نوین هستندوبرخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین فناوریهایی باشد درصورتیکه رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملا متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر حفظ تعاملات با کشورهای منطقه افزود: با این رویکرد و با ظرفیتسازی، به دنبال خلق فناوری هستیم، زیرا بسیاری از کشورهای جهان در این عرصه با ما همکاری نمیکنند. با توجه به این شرایط، ما به دنبال پیشرفت و توسعه فناوریهای نوین رفتیم و با توکل به پروردگار متعال اکنون در جایگاه خوبی قرار داریم.
محمداسلامی گفت: دستیابی به فناوریهای نوین همچون هستهای نتایج بسیار مثبتی برای ایران داشته؛ البته این مساله موجب ناخرسندی کشورهای مخالف جمهوری اسلامی ایران و استکبار جهانی شده است.
وی تاکید کرد: ایران بیشترین همکاریها را در زمینه بازرسیها با آژانس داشته و دارد. در چارچوب پادمان و ان پی تی همچنان همکاریهای لازم را با آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواهیم داشت.
معاون رئیسجمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در ابعاد و سرفصلهای مختلف صنعت هستهای به موفقیتهای فراوانی دست یافته و بسیار موثر عمل کرده، افزود: با توجه به موارد ذکر شده اکنون شاهد توسعه و گسترش فناوری هستهای در حوزهها و بخشهای گوناگون کشور هستیم.
اسلامی، ایران را از ظرفیتهای مطلوب پژوهشی و آموزشی در زمینه فناوری هستهای برخوردار دانست وگفت: آماده همکاری و ارایه تجارب و دانش خود در زمینههای پژوهشی و آموزشی به سایر کشورها هستیم.
سفیر عربستان سعودی در ایران هم با تشکر از دعوت محمد اسلامی بهمنظور حضور در نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای بر پیشرفت و توسعه تعاملات میان دو کشور تاکید کرد.
عبدالله بن سعود العنزی، در جریان این دیدار، ایران را کشور همسایه، دوست و برادر دانست و گفت: انشاءالله شاهد پیشرفتهای بیشتر در حوزه همکاریهای دوجانبه و در زمینه فعالیتهای صلحآمیز هستهای باشیم.
نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای تا ۱۹ اردیبهشتماه و با محوریت کاربرد پرتوها، راکتورهای هستهای، فیزیک هستهای و شتابدهندههای ذرات، اندازهگیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هستهای ایزوتوپهای پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هستهای، کشاورزی هستهای، فناوری کوانتوم، آموزش هستهای، حکمرانی هستهای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هستهای در اصفهان ادامه دارد.