مدیر بنیاد خیریه بین المللی پزشکان بدون مرز گفت: کشور ما در گسترش شبکه بهداشتی بی نظیر است و نظام سلامت ایران یک سلامت توسعه یافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدحسین نیکنام، مدیر بنیاد خیریه بین المللی پزشکان بدون مرز ، عصر امروز در دومین همایش دین ، سلامت و کمک های بشر دوستانه که با حضور فعالان بنیاد خیریه بین المللی پزشکان بدون مرز و مجمع جهانی اهل بیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: نگاه دین اسلام به موضوع سلامت و معضلات پزشکی و درمانی مستضعفان عالم با توجه به شرایط امروز نگاهی متحولانه ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اهداف بنیاد خیریه بین المللی پزشکان بدون مرز و ماموریت خدمات پزشکی این بنیاد افزود: توجه به فقه پزشکی و تبیین دیدگاه اسلام درباره مسائل فقهی پزشکی از موضوعات این جلسه و اهداف بنیاد خیریه پزشکان بدون مرز است.
مدیر بنیاد خیریه بین المللی پزشکان بدون مرز ادامه داد: کشور ما در گسترش شبکه بهداشتی بی نظیر است و به گفته سفیر فنلاند، نظام سلامت ایران یک سلامت توسعه یافته است.
نیکنام، شاهد این صحبتها را گستردگی شبکه سازی سلامت در جهان دانست و افزود: کمک به ارتقای سلامت مستضعفان جهان در بیش از ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی در ۶۸ دانشگاه جهان که دست مسلمانان محقق را برای تحقیق بیماریها باز میگذارد نمونهای از دستاوردهای پزشکان مسلمان است که از تاثیر دین و علم خبر میدهد.
مدیر بنیاد خیریه پرشکان مسلمان بدون مرز، توجه به فقه پزشکی را در موضوع پزشکی لازم دانست و اضافه کرد: تبیین دیدگاه اسلام درباره مسائل فقهی پزشکی هم یکی از موضوعات این جلسه و اهداف بنیاد خیریه پزشکان بدون مرز است که باید در این زمینهها جلسات و نظرهای فقهی برای مردم تبیین شود که مسائلی، چون سلولهای بنیادی، بارداریهای خارج از رحم و موارد اینچنینی نمونهای از آنهاست که سوالات شرعی را در ذهن مردم ایجاد میکند و برنامههای تبیینی در این مورد درحال برنامه ریزی است.
آیت الله رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت هم با حضور در این همایش درخصوص تلاش شرق و غرب برای کمرنگ کردن دین گفت: غربیها معتقد بودند کسی که عالم و دانشمند است به سمت دین نمیرود و این نگاهها وجود داشته، اما ساحت دین، ساحت جامع و به دور از کلیشه است که بتدریج در علم به آن میرسند که در واقع نگاه جامع و عمیق است.
وی افزود: دین متولی تربیت روح و روان است حتی در بُعد جسمانی که در سلامت جسم موثر است به غیر از احکام روزه که در آن ضوابط کلی نقش آفرین هستند.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت گفت: امروزه دینِ بدون خدا را برای کارکرد اجتماعی مطرح میکنند که تعمق نسبت به آموزههای دینی ندارند و میان زبان عقل و فطرت هیچ نگاه عمیقی تعریف نشده است در حالیکه در مقابل، نگاه به معنویت روز به روز بیشتر هم خواهد شد.
آیت الله رمضانی، کمکهای انسان دوستانه را گره خورده به مسئله دین و معنویت دانست و ادامه داد: در شرایط سخت کرونا دیده شد که جهاد پرستاران، طلاب و پزشکان با اهداف انسان دوستانه شکل کرفت که با نگاه معنوی و انسانی خطرات را به جان میخریدند تا جان مردم را نجات دهند.
وی افزود: امروز میبینیم نگاه معنوی در جهان به مردم فارغ از دین، بیداری داده و پای دین و نگاه انسانی دین وسط آمده است.
دبیرکل مجمع اهل بیت درباره خروجی این همایش هم گفت: نیازمند به وحدت پیروان اهل بیت در حمایت از مردم غزه هستیم، کسانی که انسانند و دغدغه دارند و امروز باید این پیام را به دنیا معرفی کنیم که غزه، محتاج نگاه بشردوستانه است.
در ادامه این همایش نیز کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه بر آزادی فلسطین و حمایت جهانیان از مردم مظلوم غزه تاکید کرد.
همایش دین، سلامت و کمکهای بشردوستانه عصر امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت با حضور مهمانان برجسته کشوری و بین المللی و فعالان حوزه دین و سلامت برگزار شد.
قرار است این همایش در قالب جلسات تخصصی و پیشبرد اهداف دین و سلامت، هر سه ماه یکبار برگزار شود.