رئیس ستاد مرکزی اربعین از توافق با طرف عراقی در بیش از ۵۰ مصوبه برای اربعین سال آینده خبر داد و گفت: پیش بینیها نشان از اربعین سهل تری درمقایسه با سال قبل دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سیدمجید میراحمدی در صد و بیست و سومین نشست ستاد مرکزی اربعین که با حضور اعضای کمیتههای ۱۸ گانه این ستاد در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد، گفت: امنیت، سهولت، سلامت، عزت و معنویت از اهداف اربعین امسال است.
وی افزود: عزتمندی زائران ایرانیِ اربعین نباید تحت الشعاع گران شدن دینار عراق قرار بگیرد، به همین منظور اگر از دوازدهم ماه صفر به بعد هیچ خدماتی از طرف دستگاههای دستاندرکار در امر اربعین به زائران ایرانی داده نشود، هیچ مشکلی ایجاد نمیشود، زیرا موکبها به اندازه کافی به زائران خدمات رسانی خواهند کرد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: در سفر اخیر هیئت ایرانی به عراق و مذاکرات با وزیر کشور عراق در بیش از ۵۰ محور از موضوعات مشترک توافقاتی داشتیم که از مهمترین آنها میتوان به طرح «سجاد» که تبادل اطلاعات گذرنامه ایران با طرف عراقی است اشاره کرد که امسال در هر چهار مرز با طرف عراقی اجرا میشود. این تسهیلات بعد از اربعین نیز ادامه خواهد یافت.
میراحمدی اضافه کرد: وسایل همراه زائران اربعین با نصب ایکس ری به تعداد بیشتر، انجام میشود که هم مسئله کنترل بار همراه زائران و هم سرعت عبور آنان از مرزها را افزایش میدهد و یک مرحله بازدید حذف میشود. مسئله بعدی اسناد رسمی پذیرش زائران بود، طبق توافق گذرنامه بین المللی و گذرنامه زیارتی مبنای سفر زائران ایرانی به عتبات عالیات خواهد بود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین همچنین گفت: به علت افزایش آمار فوتی در تصادفات جادهای در ایام اربعین با طرف عراقی به توافق رسیدیم تا کمیته مشترکی برای رسیدگی به این مسئله تشکیل و با استقرار پلیس در نقاط حادثه خیز در جادههای عراق از تصادفات جلوگیری شود. همچنین درخصوص پایانههای مرزی و قیمت پارک خودرو در پایانههای کاظمین، سامرا، نجف و کربلا به توافق رسیدیم.
میراحمدی، حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی را از دیگر توافقات انجام شده با طرف عراقی برشمرد و گفت: طبق توافق ۱۵۰۰ سفر روزانه با هواپیما از طرف ایران به عراق در ایام اربعین انجام خواهد شد. همچنین قرار شد ضمن اِعمال تخفیفاتی برای ایران، فرودگاه نجف هم در ایام اربعین ۲۴ ساعته شود. البته رایزنیهایی هم برای استفاده از ظرفیت شبکه حمل و نقل جادهای سایر کشورها در ایام اربعین در جریان است.
میراحمدی افزود: همچنین درباره برقراری شمارههای تلفن سه رقمی، اینترنت رایگان، تسهیل انتقال موکبهای عراقی و استقرار قرارگاههای استانی در مرزهای ششگانه با طرف عراقی به توافقات خوبی رسیدیم و از ۲۰ محرم و ۱۵ صفر موکبها میتوانند وسایل خود را از چهار مرز منتقل کنند و بعد از آن از مرز سومار این اتفاق خواهد افتاد.
دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: ستاد و بانک مرکزی پیش بینی برای ارائه ارز اربعین را در قالب دینار انجام دادهاند. میزان عرضه ارز زائران اربعین برابر با مبلغ عدد سال قبل خواهد بود. برای تامین ارز موکبها در اربعین در داخل عراق نیز با بانک مرکزی در حال رایزنی هستیم.
میراحمدی آمادگی خیّران ایرانی برای ساخت محل استراحت زائران اربعین در عراق را اعلام کرد و افزود: سرمایهگذاران ایرانی آمادگی دارند شهرکهای زائرپذیر را در عراق بسازند به شرط آنکه زمین مورد نیاز از طرف عراق در اختیارشان قرار بگیرد.
سفر رئیس جمهور ایران به عراق
معاون وزیر کشور گفت: پس از سفر رئیسجمهور کشورمان به عراق، وزیر کشور عراق به ایران سفر میکند.
میراحمدی افزود: در موارد مطرح شده با طرف عراقی در سفر اخیر، فقط در یک مورد به توافق نرسیدیم و آن هم حضور اتوبوسهای عراقی در ایران برای انتقال زائران ما به این کشور بود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: به دلیل وجود مشکل در حوزه حمل و نقل جادهای در تلاشیم برای انتقال زائران به عراق زمینه انتقال آنان با خودروهای شخصی به مرزهای زمینی را به وجود آوریم؛ درخصوص ورود خودروهای شخصی ایرانی به عراق از اول تا دهم ماه صفر نیز با طرف عراقی صحبتهایی شد که قرار شد این موضوع در جلسات مشترک بیشتر بررسی شود.
توافقات برای حضور زائران پاکستانی در خاک ایران برای رفتن به عراق
معاون انتظامی و امنیتی وزیر کشور با بیان اینکه درخصوص اتباع خارجی هیچ تصمیمی غیر از تصمیم ستاد اربعین حسینی در اعزام به این سفر نباید گرفته شود، گفت: باید زیرساختی آماده شود تا اتباع بتوانند در شهر خود گذرنامه دریافت کنند.
میراحمدی با اشاره به توافقات انجام شده درباره اتباع غیرایرانی اربعین افزود: طرف عراقی درخصوص اتباع پاکستانی ملاحظاتی داشت که در این سفر با هیئت ایرانی در میان گذاشت.
وی گفت: وزیر کشور عراق در آینده به ایران سفر خواهد کرد تا پیشنهادهای پذیرش زائران پاکستانی مطرح شود تا در این باره به توافق برسیم. البته طرف عراقی نظر خاصی درباره اتباع غیر پاکستانی نداشت.
میراحمدی افزود: برای حل چالش حمل و نقل زائران پاکستانی، نشستی سه جانبه میان ایران، پاکستان و عراق انجام خواهد شد. یکی از محورهای این نشست گفتگو درباره مشکل حمل و نقل زائران پاکستانی در سفر به عراق از خاک ایران با اتوبوسهای پاکستانی است.
وی گفت: شرط ما هم برای پذیرش زائران پاکستانی به علت محدودیت وسایل حمل و نقل عبور زائران این کشور با اتوبوسهای خودشان از خاک کشورمان است و تردد تا مرزهای ایران در خوزستان با اتوبوس پاکستانی خواهد بود که پلیس بر این تردد نظارت خواهد داشت.