به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم، به هر مجله علمی پژوهشی زبان فارسی که نمایه یکی از پایگاههای استنادی بینالمللی را برای اولین بار دریافت کند، مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان تعلق میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره نمایهسازی مجلات گفت: امیدواریم روند رشد مجلات در سال ۱۴۰۳ صعودی باشد و بتوانیم ضمن افزایش مجلات علمی به زبان فارسی در پایگاههای استنادی، شاهد اثر بخشی این مجلات نیز باشیم.
پیمان صالحی با اشاره به فارسی بودن بسیاری از مجلات علمی نمایهسازی شده در پایگاههای استنادی بینالمللی، افزود: این مجلات یک چکیده انگلیسی دارند؛ اگر کسی در دنیا در بانک اطلاعاتی به دنبال تحقیقی باشد و یکی از مجلات فارسی مرتبط را پیدا کند، باید آن را به انگلیسی یا هر زبانی که میخواهد ترجمه کند. بیشتر مجلات علمی که به زبان فارسی نمایه میشوند، در حوزه علوم انسانی هستند. جنس حوزه علوم انسانی و اسلامی متفاوت است و شامل تاریخ، تمدن، عقیده و سبک زندگی میشود و باید به زبان شیوای فارسی بیان شوند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی از مجلات دانشگاههای صنعتی مقاله فارسی را نمیپذیرند، گفت: به هیچ عنوان نگاشتن مقاله به زبان فارسی را در دانشگاهها ممنوع نکردهایم. برخی از رشتههای فنی برای ارائه اطلاعات، جذب مخاطب بیشتر و تأثیرگذاری در علم جهان به زبان انگلیسی مجلات را مینویسند و نمایه میکنند.
معاون وزارت علوم با بیان اینکه میزان ارجاعات به مقالات آمار خوبی دارد، تأکید کرد: اگر رتبه ما در اسکوپوس ۱۶ است، میزان ارجاع در جهان نیز همین میزان است.
صالحی با بیان اینکه مجلاتی علمی که نمایه پایگاههای استنادی را دریافت کنند، مورد حمایت مالی قرار میگیرند، گفت: از سال جاری هر مجله علمی به زبان فارسی بتواند نمایه یکی از پایگاههای استنادی را برای اولین بار دریافت کند، مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان و اگر این مجلات به زبان انگلیسی باشند، حداقل مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان دریافت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: این مبلغ بهعنوان حقالزحمه داده نمیشود؛ بلکه برای تأمین زیرساختهاست تا مجلات، وابسته به انجمن علمی و دانشگاه نباشند.
به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم، تاکنون حدود ۱۶۸ مجله من جمله دو مجله از سوی دانشگاه اصفهان در پایگاههای استنادی نمایه شدهاند و با قوانین جدید بودجه دریافت کردند.