دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تدوین سند فرهنگی اجتماعی اقتصادی «حلال» در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تصویب است تا با اصلاح روش حکمرانی در این زمینه بتوانیم ارتقاء خوبی در صنعت حلال داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین خسرو پناه، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه رتبه ما در صنعت حلال رتبه خوبی نیست افزود: اینکه میبینیم کشورهای اسلامی دیگر توانسته اند از ما جلوتر بزنند و درآمدهای اقتصادی خوبی داشته باشند نشان میدهد که ما باید با نگاه حکمرانی به موضوع حلال و حرام نگاه کنیم و این حکمرانی در چهار رکن اصلاح شود.
وی تصریح کرد: این حکمرانی در چهار رکن اصلاح شود: ابتدا سیاست گذاری، دوم تنظیم گری، سوم راهبری و هدایت گری و چهارم نظارت و ارزیابی.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: صنعت حلال چهار ساحت مهم فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سلامت دارد که در زیر مجموعه سازمان غذا و دارو مرکز تحقیقات حلال سالهاست در این زمینه با تالیف بیش از ۵۰ جلد کتاب، مجلات علمی و پژوهشی از دستاوردهای معرفتی خوبی برخوردارند.
حجت السلام و المسلمین خسروپناه با بیان اینکه در فقه اسلامی سه معیار کشف مصادیق حلال و حرام به نامهای مصادیق حلال و حرام، اصالت حلیت و قاعده لاضرر وجود دارد گفت: ابتدای امر که مصادیق حلال و حرام بیان شده، بعد از آن، ما یک قاعده فقهی به مفهوم اصالت حلیت داریم که اگر جایی بین حلال و حرام مشکوک شدیم و به صراحت حرام بودنش حکمی نشده باشد آن چیز حلال است، اما یک قاعده فقهی دیگر هم به نام قاعده لاضرر هست که این دایره شمول حلال را محدود میکند مثلاً گوشت قرمز حلال است، اما اگر پزشک بیمارش را از خوردن گوشت قرمز منع کند مصرف آن برایش حرام است.
وی افزود: در سند حکمرانی حلال باید سه ویژگی، تسهیل گری، تصدی گری مردم و هوشمند سازی در نظر گرفته شود.