بخش قابل توجه مردم سودان و سودان جنوبی از ناامنی غذایی رنج میبرند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از ابیجان، این دو کشور قبلا سودان بزرگ را تشکیل میدادند که زمینهای حاصلخیز و همجواری با رود نیل، محصولات کشاورزی فراوان داشت و به انبار غله آفریقا شهرت پیدا کرده بود. اما امروز بحرانهای نظامی و تغییرات آب و هوایی حیات مردم این سرزمین را به خطر انداخته است.
ویکتور تورک، کمیسر عالی سازمان ملل متحد، وضعیت سودان را کابوس مینامد. وی در این باره گفته است: سودان به یک کابوس واقعی تبدیل شده است. نزدیک نیمی از جمعیت کشور یعنی ۲۵ میلیون نفر به صورت فوری به غذا و دارو نیاز دارند.
ادامه درگیریهای نظامی و خشونتهای مرگبار، سوء تغذیه، آوارگی و محرومیت از تحصیل، نسل آینده مردم سودان را به خطر انداخته است. جنگ داخلی سودان بیش از یک سال است میان دو ژنرال قدرت طلب، عبدالبرهان و حمیدتی، ادامه دارد، بی آنکه روزنه امیدی برای پایان آن وجود داشته باشد.
شرایط در سودان جنوبی نیز بهتر نیست. این کشور بعد از استقلال در دسامبر ۲۰۱۵، پیوسته طعمه درگیریهای داخلی خشونت بار و خشکسالی بوده است. بنابر اعلام سازمان جهانی غذا نزدیک هشت میلیون نفر در این کشور یعنی دو سوم جمعیت آن دچار ناامنی غذایی هستند.
یکی از اهالی روستایی در این کشور گفت: برگهای درختان را میخوریم تا زنده بمانیم. اما خوردن برگها خوب نیست. کوچیک و بزرگ دچار اسهال و استفراغ میشوند. از طرف دیگر، دارو و دکتر هم نداریم.
سالهاست سودان و سودان جنوبی عملا به حال خودشان رها شده اند و تلاشهای اعلام شده سازمانهای بین المللی برای کاهش رنج مردم این دو کشور راه به جایی نبرده است.