رئیس مرکز تحقیقات حلال گفت: گردش مالی صنعت حلال در دنیا حدود ۶ هزار میلیارد دلار است که ۴.۸ میلیارد دلار آن در اختیار کشورهای اسلامی است و سهم ایران از این میزان بسیار ناچیز است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دکتر حسین رستگار در نشست مشترک دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با سازمان غذا و دارو در محل آزمایشگاه مرجع این سازمان افزود: مالزی سردمدار کشورهای اسلامی در صنعت حلال است، امارت دوم عربستان سوم ترکیه چهارم بحرین پنجم اندونزی ششم مصر هفتم و ایران رتبه هشتم را در اختیار دارد و میبینیم که با توجه به قابلیتهایی که دارین، ایران از این بازار فرهنگی و اقتصادی جهان غافل شده است.
وی در خصوص اهمیت مفهوم حلال گفت: هر کالایی که دارای شاخص بالای سلامت باشد حلال گفته میشود و به تعبیر امروزی، حلال نمادی از پاکی بهداشت ایمنی و کیفیت است و در مقابل حرام قرار دارد که هرگونه کالا و خدماتی است که برای سلامتی انسان مضر و زیان آور است.
رئیس مرکز تحقیقات حلال گفت: جایگاه نامطلوب ایران در صنعت حلال در حالی است که اولین توجه جدی و ویژه به مبحث حلال در یک کشور به سال ۵۷ و به فرمان امام خمینی برمی گردد که در خصوص شبهه ذبح غیر اسلامی گوشتهای وارداتی دستور ممنوعیت واردات و جمع آوری گوشتها از بازار را صادر کردند.
آقای رستگار افزود: در صنعت حلال، ما وجوه مختلفی مثل دارو، محصولات آرایشی بهداشتی، غذا، مد و فشن مثل کفش و پوست و پشم حلال.
و امور مالی اسلامی، آموزش حلال، گردشگری و رسانه و تفریح حلال را داریم که حرکت به این سمت تاثیراتدفرهنگی و سبک زندگی اسلامی و حلال را به دنبال دارد.
رئیس مرکز تحقیقات حلال برای قرار گرفتن ایران بین سه کشور برتر دنیا در صنعت حلال راهکارهایی وجود دارد گفت: برای ارتقای جایگاه ایران اولا باید اهمیت جایگاه حلال در کشور تبیین شود، سپس با برنامه ریزی هدفمند به سمت تدوین سند توسعه زیست بوم حرکت و ساختار و متولی واحدی برای این موضوع در نظر بگیریم.
دکتر رستگار افزود: پیشنهاد میکنیم شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالیترین نهاد فرهنگی اجتماعی و سازمان غذا و دارو به عنوان مهمترین حوزه کالا و خدمات سلامت محور در این زمینه همکاری داشته باشند تا بتوانیم ایران را بین سه کشور اول بازار حلال قرار بدهیم.