مدیرکل بنادر و دریانوردری استان خوزستان از فعالیت ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در بندر بزرگ تجاری امام خمینی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ابوطالب گرایلو با اشاره به حماسهآفرینی رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس، گفت: بندر امام خمینی صحنه رشادتهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در دفاع از امنیت کشتیرانی و صیانت از تجارت دریایی کشور بود.
وی با اشاره به اینکه بندر امام خمینی با آن دوران بسیار فرق کرده است، افزود: آثار و نشانههای دوران جنگ تحمیلی از جمله مغروقههای موجود در مسیر آبراه خور موسی به منظور ارتقای ایمنی دریایی و تردد انواع شناورها لایروبی شده و بر عمق کانالهای دسترسی دریایی باهدف عمل به اصول پدافند غیرعامل افزوده شده که با اینگونه اقدامات در راستای توسعه زیرساختهای بندری و دریایی زمینه برای توسعه و رونق فعالیتهای بازرگانی فراهم شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به امکان تردد شناورهای بالای ۷۰ هزار تن در این مجتمع بزرگ بندری، اضافه کرد: با تقویت زیرساختها و روساختهای بندری، این مجتمع بندری پذیرای کشتیهایی با تناژ بالا به منظور تخلیه و بارگیری بخش عمده کالاهای اساسی مورد نیاز کشور است و با توسعه و بهرهگیری از پایانههای مکانیزه ۱۲ میلیون تن بر امکان تخلیه، بارگیری و انبارش کالای اساسی افزوده شده است.
وی با اشاره به طرح اراضی توسعهای بندر با هدف ایجاد زیرساختهای بندری به منظور گسترش فعالیتهای لجستیک بندری، گفت: این بندر در حال حاضر هیچ محدودیتی برای پذیرش شناورها و تخلیه و بارگیری انواع کالاها ندارد و با جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی و توسعه روساختهای بندری این امکان برای تمامی فعالیتهای بندری و دریایی فراهم شده است.
گرایلو با استناد به آمار و ارقام به ظرفیتهای متعدد بندری ازجمله برخورداری از یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مربع انبار مسقف برای انبارش کالا، عملکرد تخلیه و بارگیری انواع کالا در سال گذشته را بیش از ۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: این بندر بزرگ تجاری با برخورداری ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در این بندر با هدف پیادهسازی اصول پدافند غیرعامل موجب میشود که در مواقع ضروری با استفاده از این امکان زنجیره تأمین کالا و انتقال کالای اساسی به اقصی نقاط کشور دچار اختلال نشود.
وی می گوید: توسعه زیرساختها و روساختهای بندری به منظور رونق فعالیتهای بازرگانی و اقتصاد دریا محور فرصتی ارزنده و مهم برای نسلهای آتی کشور است.
ابوطالب گرایلو در ادامه با اشاره به دانشآموختگی بخشی از نیروهای حوزه دریایی کشور از جمله مدیران سازمان بنادر و دریانوردی در دانشگاه دریایی امام خمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: همکاری آموزشی و علمی ارتش جمهوری اسلامی به عنوان یکی از اعضای شورای عالی دریایی میتواند نقش به سزایی در تأمین نیروهای متخصص دریایی مورد نیاز حوزه دریایی کشور از جمله سازمان بنادر و دریانوردی ایفا کند.
امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی در جمع دانشجویان دانشکده افسری ارتش جمهوری اسلامی که به مدت دو روز در اردوی معارف جنگ یادواره شهید سپهبد صیاد شیرازی شرکت کرده بودند، گفت: آموزش فرهنگساز است و از درون آموزش فرهنگ به دست میآید.