نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: حرکت هایی که در این سده اخیر صورت گرفت که این نام قانونی به شکل دیگری جلوه داده شود، هیچ گاه موجب رفع و آب شدن این نام در حافظه تاریخ نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ آیت الله صفایی بوشهری در نشست با خبرنگاران خارجی با گرامیداشت روز ملی خلیج فارس، اظهار داشت: این قدر مسئله مبرهن و دارای اسناد فوق العاده زیاد است که جای تردید نمیگذارد که این حرکتهای سطحی برای تغیبر نام یک حرکت سیاسی خیلی در سطح پایین است و نام خلیج فارس همیشه مانا و جاودانه است و تاریخ نیز بر آن گواه است.
وی افزود: خلیج فارس دارای ظرفیت فوق العاده است و هرچند از حیث وسعت سومین خلیج جهان است، اما از حیث فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و امنیتی دارای یک جایگاه فوق العاده ممتاز است و همیشه منشا تحولات بسیاری در منطقه و جهان بوده است.
آیت الله صفایی بوشهری تاکید کرد: خلیج فارس از حیث اقتصادی دریای منابع انرژی هیدروکربنی چه نفت و گاز و مشتقات این عنصر عرصه انرژی است. بخشی عظیمی از انرژی فسیلی جهان از خلیج فارس بهره برداری و صادر میشود.
وی با بیان اینکه خلیج فارس یک منبع فوق العاده مهم برای انرژی جهانی است، گفت: انرژی مهمترین عنصر تولید، پیشرفت و توسعه است به همین خاطر خلیج فارس دارای موقعیت فوق العاده راهبردی در منظومه اقتصاد جهان است.
نماینده ولی فقیه در استان عنوان کرد: در تاریخ سیاست جهان این منطقه همیشه مورد توجه جهانی و فراز و نشیبهای گوناگون سیاسی بوده است و جهان استعمار همیشه به این منطقه به عنوان منبع ثروت و عنصر تولید قدرت برای خود ارزیابی میکردند و حرکاتی انجام میدادند که موجب ناامنی در این منطقه میشد.
آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه خلیج فارس در عرصه فرهنگی با تمدن بالای خود یک دریای اسلامی و دریایی از فرهنگ اسلامی است و با ارتباطاتی که با جهان داشته این فرهنگ را به جهان معرفی میکرده است، گفت: در عرصه امنیتی، بخش مهمی از امنیت جهانی به امنیت خلیج فارس گره خورده است. حضور بیگانگان در خلیج فارس با آن نگاه استعماری همیشه باعث ایجاد ناامنی در این منطقه است. خلیج فارس یک آبراهه استراتژیک و تاثیرگذار در تحولات جهانی است.
وی با بیان اینکه استان بوشهر در طول تاریخ حوادث تلخ و شیرین بسیاری را تجربه کرده است، گفت: در اولین تجربه حضور بیگانگان در خلیج فارس و جنوب ایران، پرتغالیها بعد از تصرف هند و مسقط در عمان، به سمت خلیج فارس آمدند و بخشی از جنوب ایران اول هرمزگان و بعد منطقه ریشهر بوشهر را با نبرد دریایی تصرف کردند و بخشی از مردم و امکانات این استان دچار تخریب کردند و آسیبهای جدی زدند.
آیت الله صفایی بوشهری افزود: از همان زمان محور مقاومت و جبهه مقاومت در استان بوشهر به رهبری علما و بزرگان دین تشکیل شد و حکم به وجوب دفاع دادند و سرداران این منطقه به تبع علما در صحنه حاضر شدند و تمام هجمههای بیگانگان را یکی پس از دیگری شکست دادند.
وی با بیان اینکه استان بوشهر هم خود محور مقاومت و هم جایگاهی برای نیروهای مقاومت در منطقه بود، گفت: تجربه تلخ دیگری که استان بوشهر به خود دید، حضور بیگانگان در عرصه تسلط بر گمرکات این استان بود و سلطه اقتصادی که برخی از کشورهای اروپایی دنبال کردند که عالمان بزرگ منطقه حکم به نفی استیلای بیگانگان بر شریانهای اصلی اقتصاد دادند و باز مردم و بزرگان جامعه این سلطه نرم را کنار زدند و شریانهای اقتصادی را در منطقه نجات دادند و تحت نظام حکومت ایران درآوردند.