مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از جمعآوری درمجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلون فوتمکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون، با سرمایهگذاری صنعت پتروشیمی، حداکثر تا سه سال آینده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «مرتضی شاهمیرزایی» امروز (سهشنبه، ۱۱ اردیبهشت) در آیین امضای تفاهمنامه طرحهای توسعه میدانهای گازی کشور با هلدینگها، شرکتهای پتروشیمی و اکتشاف و تولید گفت: یکی از مشکلات اساسی صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ که «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده، تأمین خوراک پایدار است.
وی با تأکید بر اینکه همه باید برای تحقق راهبرد تعیینشده از سوی مقام معظم رهبری در این مسیر حرکت کنیم، افزود: تقاضا دارم شرکتهای ملی نفت، گاز، پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران بهمنظور تحقق جهش تولید کمکحال صنعت پتروشیمی باشند.
معاون وزیر نفت با اشاره به سرمایهگذاری صنعت پتروشیمی در دولت سیزدهم در بالادست صنعت نفت بهویژه جمعآوری گازهای همراه نفت، گفت: هماکنون طرحهای جمعآوری گازهای همراه نفت در قالب چهار طرح برای جمعآوری گازهای غرب و شرق کارون از سوی شرکت پالایش بیدبلند خلیجفارس، شرکت هویزه خلیجفارس، انجیال ۳۱۰۰ و شرکت پتروشیمی مارون در حال اجراست تا از سوزاندن گازهایی که در دهههای پیش سوزانده میشد، جلوگیری شود.
شاهمیرزایی تأکید کرد: حداکثر تا سه سال آینده درمجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوتمکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون توسط صنعت پتروشیمی جمعآوری میشود که گاز متان آن به شبکه سراسری تزریق و C ۲+ آن خوراک پتروشیمیها میشود.
وی امروز را روزی تاریخی دانست و بر همکاری تنگاتنگ دولت و بخش خصوصی برای اجرای هرچه سریعتر طرحهای توسعه میدانهای گازی تأکید کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز بهعنوان شرکت مادر تخصصی، در این مسیر در کنار هلدینگها خواهد بود.
شاهمیرزایی، تکمیل زنجیره ارزش را مهمترین راهبرد صنعت پتروشیمی برشمرد و گفت: باید با شتاب بیشتر بهسمت تکمیل زنجیره ارزش حرکت کنیم و از وابستگی به خارج بینیاز شویم، بنابراین صنعت پتروشیمی، با سرمایهگذاری در بالادست، از تکمیل زنجیره ارزش غافل نمیشود.
وی افزود: بومیسازی در حوزه کالا و تجهیزات، کاتالیست و مواد شیمیایی در صنعت پتروشیمی را از پیشترها آغاز کردهایم.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: برنامهریزی تعمیرات اساسی مجتمعهای پتروشیمی برای فصل زمستان، بهدلیل محدودیتهای کمبود خوراک در زمان کوتاه انجام شود.
شاهمیرزایی در پایان از شرکتهای پتروشیمی درخواست کرد به پرداخت بهای خوراک و سوخت دریافتی مطابق قرارداد متعهد باشند.