رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان: از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ بیش از هزارمیلیارد ریال صرف ارائه خدمات درمانی برگشت ناپذیر به اتباع بیگانه و فاقد هویت در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، دکتر حبیب غزنوی، در نشست ساماندهی خدمات بهداشتی و درمانی اتباع خارجی گفت: علاوه بر ارائه خدمات درمانی، خدمات بهداشتی شامل مراقبت از نوزاد و مادرباردار، واکسیناسیون سرخک، فلج اطفال و مالاریا هم به صورت رایگان به تمامی اتباع بیگانه مجاز و غیرمجاز ارائه میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: زاهدان تنها شهر کشور است که دارای مرکز تسهیلات زایمانی در حاشیه شهر برای انجام زایمانهای بهداشتی مادران باردار اتباع بیگانه است
دکتر غزنوی خاطر نشان کرد: باتوجه به مرزی بودن سیستان و بلوچستان و قاچاق انسان، بیشترین هزینه انجام شده در سیستم درمانی مرتبط با بیماران تصادفی اتباع بیگانه است.
دکتر محمد کاظم مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم گفت: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۳۴ بیمار دیالیزی فاقد مدارک وجود دارند که هر کدام از این بیماران به طور میانگین ۱۳ بار در ماه دیالیز میشوند و هر نوبت ۱۷ میلیون ریال هزینه برای سیستم درمانی ایجاد میکند.
وی افزود: همچنین ۱۵۳ بیمار تالاسمی نیز در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان وجود دارد که در ماه حدود ۲۰۰ میلیون تومان جهت درمان آنها هزینه میشود.
دکتر مومنی ادامه داد: صرف این هزینههای غیرقابل بازگشت که هیچگونه منبع جبرانی برای آن در نظر گرفته نشده است باعث شده است تا فشار اقتصادی شدیدی به بیمارستانها و مراکز درمانی تحمیل شود.
سعیدی مدیرکل اتباع بیگانه سیستان و بلوچستان نیز گفت: سیاستهای کلی و برنامههایی توسط اداره اتباع در حال انجام است و امیدواریم این برنامهها کمکی به سیستم بهداشتی و درمانی کند.
احمدزاده دادیار حقوق عامه دادگستری سیستان و بلوچستان هم گفت: ارائه خدمات درمانی به اتباع بیگانه در سیستان و بلوچستان روند افزایشی دارد.
وی ادامه داد: باید از کمکهای سازمانهای بینالمللی برای پرداخت بخشی از هزینههای درمانی اتباع بیگانه استفاده کنیم.