۲۵۰۰ هکتار از شالیزارهای شهرستان ساری تاکنون بصورت مکانیزه کشت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیر جهاد کشاورزی ساری با اشاره به اینکه شهرستان ساری دارای ۲۵ هزار هکتار اراضی شالیزاری است گفت: تاکنون ۲ هزار و ۴۹۷ هکتار معادل ۱۰ درصد از این اراضی به صورت مکانیزه کشت شد.
سید اسماعیل علوی با بیان اینکه نتایج تحقیقاتی کارشناسان نشان داد که در روش کشت مکانیزه میانگین صفات تعداد پنجه در کپه، تعداد روز تا گلدهی، تعداد دانه در هر خوشه و نهایتا عملکرد دانه بیشتر از کشت سنتی است، ادامه داد: برداشت محصول بیشتر در کشت مکانیزه نسبت به کشت سنتی، پایین¬تر بودن هزینه¬ ها، صرفه ¬جویی در مصرف نهاده¬های زراعی مهمترین عوامل پیش¬برنده کشت مکانیزه برنج است.
این مسوول اضافه کرد: تمایل به کشت مجدد با کاشت زود هنگام در کشت سنتی، بالا بودن سن اکثر کشاورزان و کم سوادی آنها و قیمت بالای ماشین ¬آلات شالیزاری مهمترین عوامل تهدید کننده کشت مکانیزه برنج به شمار می¬روند.
علوی گفت: کشاورزان با همکاری کارشناسان و بکارگیری روشهای مختلف تلفیقی، باید تمامی منابع طبیعی را برای افزایش تولید به کارگیری کنند که این روشها شامل بکارگیری بذر استاندارد، بذرمال کردن، ضدعفونی کردن بذر، استفاده از کودهای بیولوژیک، محلولپاشی و کنترل بموقع آفات و بیماریها است.