رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ساوه: برای ایجاد راه دسترسی هر سال مبلغی از اعتبارات شهرستان اختصاص مییابد و فقط در سال گذشته ۴۰۰ میلیون تومان برای ادامۀ مسیر هزینه شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ ایاز گفت: این بنای دیدنی یکی از تفرجگاههای شهر ساوه محسوب میشود و جنبه گردشگری دارد.
کارشناس اداره اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ساوه نیز در خصوص این بنای تاریخی گفت: در بررسیهای باستانشناختی این قلعه متعلق به دوران ساسانی معرفی شده که در دوره سلجوقی به دستور حسن صباح توسط باطنیان ساوجی بر روی پایههای قدیمی قلعه بازسازی میشود.
نبوی با اشاره به کاربردهای متفاوت قیزقلعه در دورههای مختلف افزود: این بنای تاریخی از یک زیر زمین و دو طبقه شامل شاه نشین، حصارها و دیوارهایی با مصالح سنگ و آجر بنا شده که دیوارهای آن در بخش شرقی و جنوب شرقی کلیۀ راههای نفوذ به قلعه را مسدود میکند و دسترسی به راه پلههای داخل قلعه نیز به سبک ماهرانهای بنا شده که هر فردی امکان استفاده از آن را نخواهد داشت.
قیز قلعه از بناهای تاریخی مهم استان مرکزی و یکی از آثار دیدنی شهر ساوه در میان کوههای سرخ رنگ و زیبا و بر فراز کوه مشرف به دشت ساوه واقع است که در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
توجه جدی به قلعۀ دختر یا همان قیز قلعه میتواند علاوه بر حفظ و مرمت اصولی آن، مانع از دست اندازیها به این اثر تاریخی شود.