سرکنسول ایران در جمهوری خودمختار نخجوان گفت: تاریخ مشترک آذربایجان غربی و جمهوری خودمختار نخجوان سرمایه بزرگی برای توسعه روابط این جمهوری و جمهوری اسلامی ایران وآذربایجان غربی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، سرکنسول ایران در جمهوری خودمختار نخجوان شب گذشته با حضور در استدیوی خبر ۲۳ صداوسیمای آذربایجان غربی با تشریح اشتراکات تاریخی فرهنگی جمهوری نخجوان و آذربایجان غربی گفت:در این منطقه با توجه به سابقه و ذهنیت تاریخی نگاه مثبتی به رابطه با استان آذربایجان غربی حاکم است چراکه مردم جمهوری اسلامی و استان آذربایجان غربی در زمان استقلال جمهوری آذربایجان از اتحاد جماهیر شوری وبروز مشکلات بعد از این واقعه ، محموله هایی برای تامین مایحتاج عمومی ارسال کردند .
عزیر منصوری افزود: مردم نخجوان قدردان کمکهای ارسالی مردم ارومیه در آن دوران سخت هستند و تاریخ مشترک مردم آذربایجان غربی و جمهوری نخجوان سرمایه بزرگی برای توسعه روابط جمهوری خودمختار نخجوان و جمهوری اسلامی ایران به ویژه استان آذربایجان غربی است.
وی در ادامه افزود: یکی دیگر از اشتراکات فرهنگی جمهوری نخجوان و مردم آذربایجان غربی اوقات شرعی مشترک است بطوریکه مردم این جمهوری زمان اذان خود را با ارومیه تنظیم می کنند و به نوعی افق شرعی نخجوان و ارومیه مشترک است .
سرکنسول ایران در جمهوری خودمختار نخجوان در بخش دیگر از سخنانش افزود: در مدت ماموریت خود در این جمهوری بارها شاهد وشنونده ابراز محبت و علاقه مردم و مقامات دولتی نخجوان به ایران و ایرانیان بوده ام که این مساله سرمایه بزرگی است .
عزیر منصوری افزود: در دیدار با مقامات آذربایجان غربی نیز چنین نگاه وعلاقه ای را شاهد بودم که این امر سرمایه بزرگی برای توسعه مناسبات دو کشور است و ما به عنوان دیپلمات با دست پر می توانیم برای آینده این روابط سرمایه گذاری کنیم و مناسبات و همکاریهای دو طرف را توسعه دهیم.
سرکنسول ایران در جمهوری خودمختار نخجوان درادامه با اشاره اینکه مردم نخجوان نیز مخاطب برنامه های صداوسیمای آذربایجان غربی هستند افزود: با توجه به سابقه 30 ام در حوزه دیپلماسی اقتصادی و حضور در ماموریتهای خارجی مرتبط و بنابر تاکیدات قوانین اساسی و رسمی کشور و مقامات بلند پایه ، در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشورهای همسایه در اولویت است و کشورهایی که مرز مشترک بیشتری دارند از ارجحیت ویژه ای برخوردارند.
عزیز منصوری در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان غربی بیشترین مرز مشترک را باکشور دوست وبرادرجمهوری آذربایجان دارد و این مرز مشترک زمینه توسعه روابط اقتصادی و تجاری را فراهم می کند و خوشبختانه هر دو طرف در حوزه ترانزیت و حمل و نقل همکاریهای خوبی دارند.
وی با بیان اینکه ترانزیت و حمل و نقل بستر و زیربنای توسعه تجارت است گفت: توسعه تجاری روابط کشورهای همسایه توسعه اتقصادی،افزایش رفاه عمومی و اتشغال را در پی خواهد داشت که مطالبه و هدف هر حکومتی است .
سرکنسول ایران در جمهوری خودمختار نخجوان افزود: زمینه این همکاریها در روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به ویژه جمهوری خودمختار نخجوان وجود دارد و امیدواریم این روابط تجاری و مناسبات اقتصادی بین ایران و نخجوان روز به روز توسعه یابد.
عزیز منصوری دربخش دیگری از سخنانش گفت: در جمهوری خودمختار نخجوان برنامه توسعه ۵ ساله از ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ اجرا خواهد شد و براساس این برنامه، این جمهوری به منطقه آزاد تجاری تبدیل خواهد شد که زمینه را برای توسعه تجارت بین جمهوری اسلامی ایران و نخجوان، به ویژه استان آذربایجان غربی بیش از پیش فراهم میکند
سرکنسول ایران در جمهوری خودمختار نخجوان با ابراز خرسندی از حضور در این برنامه که مخاطبانی دردوسوی مرز داردگفت: محوریت مراودات تجاری آذربایجان غربی و جمهوری نخجوان ترانزیت است چرا که هم جمهوری اسلامی ایران برای صادرات کالا به اروپا به ترانزیت کالا از این منطقه نیازمند است و هم جمهوری آذربایجان و جمهوری ترکیه برای دسترسی به باکو به این منطقه نیازمند هستند.
عزیر منصوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت:تردد سالانه نزدیک به 20 هزار کامیون ، برای حمل و نقل 500 هزار تن کالا از این منطقه نشان دهنده جایگاه ویژه نخجوان در ترانزیت کالاست.
وی در پایان با تاکید براینکه فعالان بخش ترانزیت و رانندگان هردوطرف باید تابع قوانین ومقررات کشور مقصد باشند وبروز برخی تخلفات بباعث زندانی شدن تعدادی از رانندگان از هردوطرف شده است افزود: حمل برخی کالا های ممنوعه ،که ارزش تجاری ندارد و جرم تلقی می شود باعث بروز پیامدهای قضایی و اجتماعی برای این افراد می شود لذا از این افراد و خانواده ها درخواست میکنم تابع مقررات کشورهای مقصد باشند چرا که پس از کشف این موارد ،افراد وارد روند قاضیی آن کشور می شوند و هرچند به عنوان سرکنسول موظف هستیم مسائل و مشکلات شهروندانمان را پیگیری کنیم ولی کمک چندانی نمیتوان به این افراد کرد
.