کارگاه آموزشی راهبرد های ارتقاء سلامت بانوان و بیماری های شایع زنان برای بانوان شاغل و مشاوران امور بانوان دستگاه های اجرایی آذربایجان غربی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، ،مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان غربی در این جلسه گفت؛زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه تضمین کننده سلامت کودکان، خانواده و جامعه هستند،بنابراین سلامت زنان از محور های مهم برنامههای سلامت در کشور است.
الهامی افزود: در راستای توجه به ابعاد فرهنگی ناباروری از جمله شیوه مواجهه جامعه با زوجهای نابارور، تغییر باورهای نادرست و غیرعلمی درباره ناباروری و افزایش آگاهی عمومی درباره متغیرهای مؤثر بر سلامت باروری، این کارگاه برگزار شده است.
استاد دانشگاه و متخصص زنان و نازایی در این جلسه با بیان اینکه امروزه بیماری های زیادی منجر به تهدید سلامت زنان می گردد گفت: این بیماری ها در برخی موارد بسیار خطرناک و تهدید کننده جان بانوان هستندکه خوشبختانه بسیاری از آنها قابل پیشگیری است.
دکتر طاهره بهروز لک با اشاره به اینکه هر فردی برنامه درمانی خود را دارد و نباید برای همه نسخه یکسان پیچید اظهار داشت: برای بیماری های یکسان و مشابه نباید برای همه نسخه یکسان داد چرا که نسخه های درمانی در هر فرد با توجه به ویژگی های وی نتیجه متفاوتی دارد.
وی اظهار داشت: لازم است این فرهنگ در جامعه نهادینه شود که ناباروری یک بیماری و مشکل سلامت، همانند دیگر بیماریهاست و نباید با برچسب و قضاوتهای آزاردهنده از سوی اطرافیان همراه باشد زوج نابارور به همدلی و حمایت نیاز دارند، نه قضاوت، ترحم یا سرزنش باید فضایی در جامعه فراهم شود که زوج نابارور بتوانند با آسودگی و بدون ترس از برچسب خوردن، درباره مشکلشان صحبت کنند و با آسودگی مسیر درمان را طی کنند.