معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی گفت: بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد که حدود ۱۲ میلیون نفر در آن عضویت دارند.
آقای محمدرضا هراتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره دستاوردهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: شاخصهای کتابخانهای در دو سال گذشته در بخشهای کتابخانههای عمومی، منابع، سیار و عضو فعال افزایش یافته است.
وی گفت: نهاد کتابخانههای عمومی با بیش از سه هزار هشتصد کتابخانه، ۱۲۰ سالن مطالعه و بیش از ۱۲ میلیون نفر عضو و منابع متنوع تخصصی و عمومی، به عنوان بزرگترین شبکه مویرگی فرهنگی کشور، متولی اصلی کتاب و کتابخوانی در سطح کشور است.
وی افزایش ۶۴ باب کتابخانه عمومی، افزایش ۵۰ درصدی کتابخانههای سیار، افزایش منابع کتاب کتابخانهها و رشد ۲۴۵ درصدی تعداد عضو فعال کتابخانهها را از دستاوردهای نهاد کتابخانههای عمومی در ۲ سال گذشته بیان کرد و گفت: کتابخانهها از عضویت و امانت فراتر رفته و خدمات فرهنگی از جمله ۶۰ خدمت در جهت توانمندسازی و بهینهسازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ارایه میکنند.
هراتی با بیان اینکه همه کتابخانههای عمومی کشور بخش جداگانه کودک و نوجوان دارند و برای گروههای خاص نیز برنامه ریزی شده است افزود: در حال تجهیز بخشهای سالمندان، نابینایان و مادران در کتابخانههای عمومی کشور هستیم.
وی اظهار داشت: از این ۱۲ میلیون عضو فعال نزدیک به ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هستند که در همین راستا برنامههای گستردهای مانند جشنوارهها و جایزههای داستان نویسی و قصه گویی، محافل ادبی، پویشهای کتابخوانی و مسابقات تلویزیونی را برای مخاطب کودک و نوجوان برگزار میکنیم.
معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی افزایش ۵۰ درصدی کتابخانههای سیار به ویژه در روستاها و نقاط کم برخوردار از دیگر دستاوردهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور در ۲ سال گذشته دانست و گفت: در کنار بهره برداری از کتابخانههای مرکزی، ۱۳۲ کتابخانه غیر مرکزی شامل ۵۸ کتابخانه شهری و ۷۴ کتابخانه روستایی است.
وی گفت: علاوه بر افتتاح کتابخانه در روستاها جشنوارههایی هم برای روستائیان و عشایر مانند جشنواره عشایر با طعم کتاب یا طرح حایی مانند مجموعه کوله کتاب ویژه مناطق صعب العبور را برگزار کردیم که با استقبال خوب مردم آن مناطق مواجه شد.
هراتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ توسعه شبکه کتابخانهای در بین کشورهای برتر منطقه قرار دارد افزود: ایران از لحاظ توسعه شبکههای کتابخانهای دارای رتبه اول در میان کشورهای منطقه و در جمع ۲۰ کشور برتر دنیا است.