یک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی گفت: اگر فردی احساس چاقی میکند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سید صاحب حسینینژاد با اشاره به تمایل به انجام عملهای زیبایی از جمله پیکرتراشی اظهار کرد: در حال حاضر عملهای زیبایی به ویژه پیکرتراشی در سطح جامعه بسیار فراگیر شده است در حالی که باید توجه شود این جراحیها، عملهای درمانی هستند؛ همان طور که افراد برای بسیاری از بیماریها مانند بیماری قلبی و گوارشی به پزشک مراجعه میکنند باید برای انجام عملهای زیبایی نیز به پزشک مربوطه مراجعه کنند.
وی افزود: در مدت آموزش جراحی پلاستیک و زیبایی به جراحان فوق تخصص، آموزشهایی ارائه میشود تا بسیاری از مراجعهکنندگان را از انجام عملها منصرف کنند. یادمان باشد که فرد برای انجام عمل زیبایی به ویژه پیکرتراشی باید از هر نظر در سلامت کامل عمومی باشد. به هیچ عنوان نباید دیابت داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید دیابت کنترل شده باشد. همچنین فرد نباید بیماری تیروئید داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید کنترل شده باشد.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی بیان کرد: زمانی که فردی به یک پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه میکند باید ارزیابیهای قبل از عمل برای وی انجام شود. به طور مثال فاکتورهای خون، دیابت، تیروئید، کبد و کلیه بررسی شود و فرد باید از هر نظر در سلامت کامل باشد یا بیماری وی تحت کنترل باشد.
حسینینژاد عنوان کرد: پیکرتراشی شامل آبدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیپوماتیک است. لیپوماتیکها، جراحیهایی هستند که تنها تجمع موضعی و کوچک چربی در سطح بدن را برطرف میکنند، اما لیپوساکشن بسیار فراگیرتر است و چربیهای قسمتهای مختلف بدن را تخلیه میکند.
وی افزود: آبدومینوپلاستی نیز یک عمل جراحی است که بر لیپوساکشن افزوده میشود. در این جراحی، شاخص توده بدنی برای شروع عملهای پیکرتراشی بسیار مهم است و فردی که تحت این جراحی قرار میگیرد باید شاخص توده بدنی مناسبی داشته باشد و دچار چاقیهای مفرط نباشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه عملهای جراحی پلاستیک برای کاهش وزن نیستند، گفت: اگر فردی احساس چاقی میکند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایدهآل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.
وی افزود: تاکید میشود کسانی که عملهای زیبایی انجام میدهند خود را به عنوان بیمار فرض کنند بنابراین بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند و به جز پزشکان دورهدیده جراحی پلاستیک که در عملهای سخت تبحر دارند، نباید به فرد دیگری مراجعه کرد.
حسینینژاد گفت: جراحیهای پیکرتراشی با عارضه و مرگ و میر همراه هستند. اگر فردی از نظر سلامت عمومی و ایمنی در شرایط مناسب و ایدهآل نباشد شانس آسیب، عارضه و مرگ و میر برای وی وجود دارد بنابراین تاکید میشود برای انجام جراحی به متخصص جراحی پلاستیک مراجعه شود تا همه جنبههای عمومی بررسی و سنجیده شود.
وی افزود: کارهای زیبایی باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود و کلینیکهای زیبایی یا کسانی که در این خصوص فعالیت دارند، صلاحیت انجام این کار را ندارند. این عملها توام با عارضه و مرگ و میر هستند و فرد باید در شرایط بسیار مناسب جراحی شود.