رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به ضرورت انجام آزمایشات غربالگری شنوایی در نوزادان به عنوان یکی از وظایف والدین گفت: از هر هزار تولد زنده، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ دکتر جواد شاهینفر بابیان اینکه پارسال یازده هزار کودک متولد شده در بیمارستانهای استان غربالگری شنوایی شدند، گفت: ازاین تعداد ۱۶۳ نوزاد به مرحله مداخله و از این تعداد ۳۵ نوزاد برای درمان از سمعک و ۱۴۲ نوزاد نیز با روشهای جراحی و طبی زیر پوشش قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد: با توجه آمارهای جهانی کم شنوایی و پیش بینی افزایش این آمار در کودکان، برنامههای بهداشتی پیشگیری، شامل غربالگری برای تشخیص زودهنگام در این گروه سنی در دانشگاه انجام میشود.
رئیس دانشگاه غلوم پزشکی استان گفت: بر اساس مطالعات انجام شده ۵.۲ درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و ۱۱ تا ۱۵ درصد از کودکان محصل، نشانههایی از آسیب شنوایی را دارند، که برای شناسایی این کودکان، برنامه غربالگری شنوایی جزو برنامه نظام مراقبت بیماریهای غیرواگیردار گنجانده شده است.
به گفته شاهین فر اکنون برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در هنگام ترخیص از بیمارستانهای استان به کمک شنوایی شناسان و غربالگران آموزش دیده با همکاری سازمان بهزیستی انجام میشود.
افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونتهای گوش و دیگر عفونتها از جمله بیماریهایی مانند سرخک و سرخجه، استفاده بی رویه و نابجا از داروهای آسیب رسان به شنوایی، قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند درمحیطهای شغلی و نظامی، استفاده بی رویه از تلفن همراه و دستگاههای صوتی شخصی از دلایل اصلی افزایش آمار کم شنوایی است.