با اجرای طرحهای آبخیزداری در شهرستان فریدونشهردر چند سال گذشته ۸۰ درصد روان آبها و سیلابها مهار شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهرگفت: تاکنون بیش از ۵۰۰ سازه آبخیزداری شامل بندهای خاکی، سنگی ملاتی و گابیونی به منظور ذخیره روان آبها و جلوگیری از وقوع سیلاب در این شهرستان احداث شده است.
علی رحیمی میانگین بارش سالیانه نزولات جوی شهرستان فریدونشهررا بیش از ۵۵۰ میلیمتراعلام کرد و افزود: در سالهای گذشته حجم زیادی از این بارشها به صورت روان آب و سیلاب ازشهرستان به صورت روان آب یا سیلاب خارج میشد یا باعث خسارتهایی به عرصههای کشاورزی و منابع طبیعی میشد که با احداث سازههای آبخیزداری ۸۰ درصد روان آبها و سیلابها مهار شده است.
وی گفت: طرحهای آبخیزداری وبیولوژیکی در حوزههای آبخیزداری پشتکوه، قلعه سرخ و میدانک و پلاسجان باهدف ذخیره سازی روان آبها، کنترل سیلاب ها، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش نفوذ پذیری آب در سفرههای زیرزمینی شهرستان در دو سال گذشته با بیش از ۸۰ میلیارد ریال اجرا شده است.
کارشناس آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهر هم گفت: این شهرستان یکی از سرشاخههای اصلی سه سد مهم کشور، زاینده رود، کارون و دز است، که احداث سازههای آبخیزداری نقش مهمی در کاهش ورود رسوبات ناشی از فرسایش خاک به این سدها دارد.
سیامک اسفنانی افزود: جلوگیری از فرسایش خاک، تکمیل چرخه کربن، احیاء و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، پیشگیری از خسارات و آسیبهای سیل و تغذیه چشمه ها، قنوات و سفرههای زیرزمینی ازمهمترین اهداف و فواید اجرای طرحهای آبخیزداری است.