صالحی، فعال حوزه کتاب و نشر گفت: هر ملتی که از پیشینه تاریخی خودش بی اطلاع باشد در چرخه تکرار گرفتار میشود پس خوب است که همه تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خانم صالحی فعال حوزه کتاب و نشر با حضور در برنامه سلام خبرنگار گفت: کتاب چالشهای تاریخی نوشته سلیمی نمین امروز رونمایی میشود.
خانم صالحی درباره محتوا و اهداف کتاب چالشهای تاریخی رونمایی گفت: کتاب چالشهای تاریخی یک اثری متفاوت از سایر آثار مکتوبی است که در حوزه تاریخ چاپ شده به این جهت که دو سویه برخورد شده است این دو سویه به معنی این است که نگاههای مخالف و در برابر همدیگر را در این کتاب مطرح شده برخلاف کتابهای تاریخی دیگر که فقط دیدگاه نویسنده مطرح میشود.
صالحی گفت: نگارش این کتاب به این صورت است که افرادی که مقابل و رو در روی نظر نویسنده کتاب هستند اول مقاله آنها آورده شده در قالب مقاله یا در قالب یک مناظره شفاهی یا یک مناظره مکتوب که در نشریات مختلف و رسانهها چاپ شده و بعد از این که این مقاله و مناظرهها خط به خط در کتاب خودشان آوردند بعد در قالب یک نقد به آن پاسخ گفتند، در واقع طی دورهای میزگردهای تاریخی و نشستهای تاریخی که آقای سلیمی نمین داشتند در این کتاب آورده شده است، این کتاب دستاورد این نشستها است.
صالحی در خصوص محورهای این کتاب افزود: در این کتاب به هشت چالش مهم تاریخ معاصر کشورمان پرداخته شده است که این چالشها موضوعات ذهنی افراد در جامعه است ایشان مایل بودند که خواننده را به یک فهمی درست و منطقی از چالشهای تاریخی مان برسانند یکی دیگه این که مناقشات افراد دلسوز داخلی را تبدیل بکنند به زبان گفتگو و در این قالب خواننده را باز ارتقای فکری بدهند در مطالعه تاریخ معاصر به این صورت که جامعه میتواند به یک فهم درست و یک قضاوت صحیح از حوادث تاریخ معاصرمان دست پیدا بکند.
این فعال حوزه نشر و کتاب در باره موضوعات این کتاب توضیح داد: اولین موضوع درباره گرامی داشت ۷ آبان (روز آزادی اشرافیت یهود در بابل) است که متاسفانه به بحث تاریخ هخامنشی محور راه یافته است. دومین موضوع «مشروطه به غارت رفته» در مورد عملکرد انجمن سری فراماسونری است که بعد از نهضت مشروطه جامعهای را که میخواست در مسیر قانونمندی و توسعه سیاسی حرکت کند به عقب برد. سومین موضوع درباره سیر تاریخی کودتای ۱۲۹۹ است.
وی گفت: چهارمین چالش با موضوع «نهضت ملی و مشت آهنین» در این کتاب مطرح شده است. پنجمین چالش درباره جنایت سینما رکس آبادان است که در این حادثه متاسفانه عدهای از هموطنانمان زنده در آتش سوختند و با تبلیغات هدفمند دربار و ساواک نگاهها متوجه کسانی شد که اتفاقاً ضد سلطه و ضد استعمارگران بودند. این کتاب با نقدی تحت عنوان «آتشی که به جان آتش افروزان افتاد» دقیقاً روشن میکند که این فاجعه از کجا ریشه گرفت.
صالحی گفت: موضوع ششم درباره شبکههای رسانهای جهانی است، که این خیلی اتفاقا مهم است همه باز این را به خاطر دارند که یک برنامه مستندی در قالب برنامه مستند انقلاب ۵۷ از شبکه من و تو پخش شد و متاسفانه در غفلت تصاویر و انعکاس مسایل داخلی متاسفانه این برنامه به دلیل جاذبههای تصویری زیاد خیلی مورد توجه قرار گرفت در صورتی که خیلی اشکالات زیادی به این برنامه وارد بود که این اشکالات را آقای سلیمی نمین در این کتاب در سه قالب به آن پرداختند.
صالحی افزود: هفتمین چالش یا موضوع خرد جمعی و نظام تصمیم ساز در دفاع مقدس است و چالش آخر دشوارسازی مسیر شناخت عملکرد امام است درباره زیاده خواهی یکی از شاگردان برجسته اش است.
صالحی: هر ملتی که از پیشینه تاریخی خودش بی اطلاع باشد در چرخه تکرار گرفتار میشود پس خوب است که همه مان تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم.