احیای ۱۵۰۰ هکتار از زمینهای دشت بورالان در قالب طرحهای تثبیت شنهای روان با مشارکت بخش خصوص اجرا میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، بورالان، دشتی با ۶۵ هزار هکتار وسعت است که در سالهای نه چندان دور کانون بحرانی شنهای روان بود.
اما در سالهای گذشته به مدد اجرای طرحهای مناسب برای تثبیت شنهای روان، چهره این منطقه عوض شده و به دشتی سر سبز در دامنه قلههای آرارات تبدیل شده است.
احیای اراضی ۱۵۰۰ هکتاری دشت بورالان در قالب طرحهای تثبیت به همت بخش خصوصی از جمله این طرحها در این منطقه است.
مشیری مجری طرح تثبیت شنهای روان در بورالان گفت:از اردیبهشت ۱۴۰۲ عرصه را تحویل گرفتیم و فاز نخست را ۲۵۰ هکتار را با سرمایه گذاری حدود ۹۰ میلیارد تومان زیر کشت بردیم
در قالب اجرای طرح تثبیت شنهای روان ایستگاه پمپاژ آب بورالان ماکو در فاز اول برای آبیاری اجرای طرح با ۵۰۰ لیتر در ثانیه واگذار شده است.
محرم زاده رئیس اداره منابع طبیعی ماکوگفت: فاز دوم طرح نیز ۲۰۰ هکتاراست و پس از تکمیل فاز اول به بهره بردار واگذار خواهد شد.
اجرای این طرحها در این دشت علاوه بر جلوگیری از کوچ اهالی، باعث ایجاد شغل برای روستائیان و اجرای طرحهای بیشتر در رابطه با کاشت نهال و درختان مثمر و طرحهای کشاورزی در این منطقه را شامل خواهد شد.
کاظمی فرماندار ماکو در این زمینه گفت:اگر این به نتیجه برسد و و نتیجه مطلوب بدهد فاز بعدی هم ۲۰۰ هکتار است که ۴۰۰ هکتار زمین به این سرمایه گذار واگذار خواهد شد.
مشیری مجری طرح و سرمایه گذارگفت:کشتهای الگویی که کارشناسان برای اینجا پیشنهاد کرده اند اول احیا خاک به ترتیب برای جو بعد یونجه نهایتا بعد از سالهای بعدی دانههای روغنی و برای بادشکن گونههای سنجد اقایا سنجد تلخ و زرشک که پیشنهاد کارگروه مطالعاتی اداره کل منابع طبیعی است.
اجرای طرحهای نوین کشاورزی، کاشت ۲۵ هزار اصله نهال و احداث باغهای مختلف در داخل محدوده از دیگر اقداماتی است که در قالب اجرای طرح تثبیت در این منطقه اجرا خواهد شد.
در حال حاضر در اجرای این طرح ۴۰ نفر مشغول بکار بوده و تا سه سال آینده میزان اشتغال این طرح به ۱۸۰ نفر خواهد رسید.