رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اجرای طرح کشوری وارنیش فلورایدتراپی گفت: این طرح در سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ در سطح دانشگاه علوم پزشکی اهواز اجرا و تاکنون ۷۶ هزار و ۳۲۸ نفر از دانش آموزان روستایی زیر پوشش قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا بیان کرد: توجه به نقش مهم سلامت دهان و دندان در سلامت عمومی و افزایش کیفیت زندگی افراد به ویژه توجه به جایگاه پراهمیت سلامت دهان دندان در دانش آموزان، نوعی سرمایه گذاری برای نسلهای آینده است و برای کنترل پوسیدگی دندان به عنوان شایعترین بیماری عفونی در جوامع، اقدامات و برنامههای پیشگیرانه در سنین پایینتر ضروری محسوب میشود.
وی افزود: با پیگیری مداوم و همکاریهای مستمر دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت منجر به امضای تفاهمنامه همکاری مشترک شد که مهمترین موضوع مطرح شده در این تفاهم نامه، اجرای طرح کشوری وارنیش فلوراید تراپی به صورت رایگان در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی است.
بختیاری نیا ادامه داد: طرح وارنیش فلوراید تراپی یک برنامه کشوری است که هرسال در طول سال تحصیلی (مهرماه تا خرداد ماه) در سطح مدارس ابتدایی کل کشور به طور همزمان اجرا شده و طی این طرح دانشآموزان ابتدایی دو نوبت وارنیش فلوراید دریافت میکنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: این طرح به عنوان خدمات سطح یک توسط بهورزان در سطح روستاها و توسط مراقبین سلامت در سطح شهرها انجام میشود و هدف نهایی این طرح ارتقای سطح سلامت دهان و دندان دانش آموزان از طریق جلوگیری از پوسیدگی دندانهاست.
وی اظهار کرد: این طرح از سال ۱۳۹۰ در حال اجراست و دانش آموزان شهری از ابتدای مهرماه سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ مورد فلوراید تراپی قرار میگیرند.
بر اساس این گزارش وارنیش فلوراید نوعی پوشش حفاظتی است که بر روی دندانها قرار گرفته و باعث جلوگیری از ایجاد پوسیدگی و جلوگیری از پیشرفت پوسیدگیهای موجود میشود. این ماده با هدف حفاظت از مینای دندان استفاده میشود. این روش حفاظت از دندانها برای کودکان و بهخصوص کودکان کم سن و سال ایده آل است چراکه انجام آن آسان بوده و نیازی به خشک بودن دندانها نیست.