رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: موسسه دیم از بدو تاسیس تاکنون۵۰ رقم گندم نان و دوروم را برای افزایش تولید، بهبود کیفیت نان و ماکارونی معرفی کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی روستایی همزمان با روز ملی گندم گفت: تنوع ژنتیکی بسیار خوبی در بین ارقام معرفی شده گندم برای سازگاری و تابآوری در برابر تنشهای خشکی، سرما، گرما، بیماریها، سازگاری خصوصی، قابلیت کشت در شرایط آبیاری تکمیلی، کیفیت خوب نانوایی و پاستا و ماکارونی وجود دارد و این تنوع ژنتیکی برای پایداری تولید و افزایش کیفیت نان بسیار مناسب است.
وی اضافه کرد: از این ارقام ۲۷ رقم گندم نان زمستانه و بینابین برای مناطق سرد و معتدل، ۱۲ رقم گندم دوروم برای تولید پاستا و ماکارونی برای کشت در مناطق معتدل و گرمسیر دیم و ۱۱ رقم گندم نان بهاره برای مناطق گرمسیری بوده است.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: تعداد ۳۶ رقم دارای عکسالعمل مقاوم الی نیمه مقاوم به بیماری زنگ زرد، تعداد ۱۱ رقم عکسالعمل نیمه مقاوم الی نیمه حساس و ۶ رقم از عکسالعمل نیمه حساس الی حساس برخوردارند.
روستایی اعلام کرد: با اجرای طرح جهش تولید کشاورزان با استفاده از ارقام جدید گندم و رعایت دستورالعملهای فنی موسسه تولید دیمزارها را ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش دادند.
وی افزود: تنوع ارقام گندم موسسه ضمن افزایش تولید و تامین امنیت غذایی در کشور موجب افزایش کیفیت تولید نان شده است.
روستایی گفت:ارقام گندم دوروم از کیفیت بسیار مناسب برای تولید پاستا و ماکارونی برخوردارند.
وی گفت: با تلاش محققان این موسسه با معرفی ارقام جدید گندم و همکاری شرکتهای بخش خصوصی در ۸۵ درصد مزارع دیم کشور از بذر ارقام معرفی شده موسسه استفاده میشود.