مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: در استان یک و میلیون و ۳۷۵ هزار راس دام روستایی و عشایری وجود دارد که واکسیناسیون، سم پاشی جایگاه و بدن دام ها، از طریق اردوهای جهادی ورایگان انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ مهدی تنگستانی مکان با بیان اینکه فعالیتهای دامپزشکی با هدف حفظ امنیت غذایی و سلامت جامعه است اظهار داشت: در همین زمینه با همکاری دستگاه هایی، چون بسیج مردمی سپاه در قالب اردوهای جهادی واکسیناسیون و سم پاشی دام روستائیان و عشایر را رایگان انجام داده ایم و هزینه آن را دولت پرداخت میکند.
مهدی تنگستانی مکان با اشاره به اینکه پویایی و استمرار اشتغال در روستاها از اهمیت بسیاری برخوردار است اضافه کرد: امسال سازمان دامپزشکی برای اشتغال در روستاها مجوز خود را برداشته و آن را آزاد کرده و مردم در روستاها برای فعالیتهای دامپزشکی نیاز به مجوز از سازمان دامپزشکی نداشته و ارائه خدمات بهداشتی رایگان است.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهرنظارت بر مزارع پرورش میگو را از دیگر وظایف دامپزشکی عنوان کرد و گفت:چندسالی است ردپای بیماری لکه سفید در مزارع پرورش میگو نیست، اما یک بیماری در مزارع با نام بیماری نکروز هاد پانکراس یا AHPND را داشتیم که با وجود آن ۲۴ هزار تن میگو از مزارع برداشت شد.
تنگستانی مکان اظهارداشت: امسال قبل شروع فصل برداشت تمرکز خود را روی بیماری لکه سفید و بیماری AHPND گذاشته ایم که با تعامل خوب بخش خصوصی و دولت مراکز تولید پست لارو و مراکز پرورش میگو را از این نظر بررسی و آزمایش کردیم و این روند تا برداشت محصول از مزارع ادامه دارد تا مخاطرات و بیماریها را کاهش داده و محصول بهتر و بیشتری داشته باشیم.
وی همچنین در مورد عرضه آبزیان حرام گوشت گفت: صید ماهیانی، چون خساک، خرچنگ، یال اسبی، مارماهی ممنون نیست، زیرا بازار صادراتی دارد، اما عرضه این ماهیان در بازار مسلمین از نظر شرعی حرام است که نظارت بر بازار قبلا برعهده شیلات بوده وبه تازگی به سازمان دامپزشکی محول شده و این نظارتها از ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ نیز انجام شده است.
تنگستانی مکان بیان کرد: مردم در صورت مشاهده عرضه ماهیان حرام گوشت میتوانند با سامانه ۱۵۱۲ تماس بگیرند که معدوم سازی این آبزیان در همان محل انجام و نیاز به رعایت سلسله مراتب اداری ندارد.