وزیر ارتباطات با اشاره به نظر متخصصان و فعالان صنعت ارتباطات مبنی بر اینکه تنها راه حل ریشهای مشکل ارتباطات کشور، پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارهاست، گفت: امسال غیر از اینکه برای افزایش «پوشش» تلاش میکنیم، بهطور جدی «نهضت اتصال» را نیز در دستور کار قرار خواهیم داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عیسی زارع پور در جلسه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها را یکی از مهمترین پروژههای ارتباطی دولت سیزدهم دانست و گفت: پس از مشورت با متخصصان و فعالان صنعت ارتباطات کشور، به این نتیجه رسیدیم که تنها راه حل ریشهای مشکل ارتباطات کشور، پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارهاست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بیان اینکه پروژه فیبر نوری میتواند هم ارتباطات ثابت و هم ارتباطات سیار و همراه را توسعه دهد، افزود: این پروژه به شکل اساسی و ریشهای میتواند مشکلات و اختلالاتی که باعث نارضایتی مردم و کاربران میشود را به شکل ریشهای رفع و ارتباطات کشور را تا دهههای آینده بیمه کند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه این کار سخت را از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ آغاز کردیم و برای تسریع آن قوانین و مقررات لازم تصویب و منابع آن تامین شد، گفت: دولت سیزدهم عزم خود را جزم کرده است که تا پایان دولت، کل شهرهای کشور را تحت پوشش فیبر نوری قرار دهد.
وی افزود: در این پروژه بر اساس داشبوردی که به منظور ارایه گزارش آنلاین در معرض دید و قضاوت عمومی قرار گرفته (iranfttx.ir) تا امروز بیش از ۷ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته اند و به کاربران سرعتهای هزار مگابیتی ارائه شده است.
زارع پور با بیان اینکه تلاش میکنیم که عدد کنونی پوشش را تا پایان سال دو برابر کنیم، گفت: یک اتفاق خوب دیگر در راستای تصویب قوانین توسعه پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها این بود که بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه باید سالی ۴ میلیون خانوار را به فیبرنوری متصل کنیم.
وی افزود: بنابراین امسال غیر از اینکه برای افزایش «پوشش» تلاش میکنیم، به طور جدی «نهضت اتصال» را نیز در دستور کار قرار خواهیم داد.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه حتما برای این کار بزرگ از ظرفیت بخش خصوصی استفاده میکنیم، اظهار امیدواری کرد: تا ملحق شدن سه اپراتور به پروژه و افزایش تعداد اپراتورها به ۱۰ اپراتور، بتوانیم بهترین سرویسها را در اختیار مردم قرار دهیم.
در پایان این مراسم، پروانه یکپارچه شبکه و خدمات موسوم به (UNSP) به سه اپراتور مخابرات ایران، رایتل و مبین نت با هدف توسعه شبکه فیبر نوری منازل و کسب و کارها توسط وزیر ارتباطات اعطا شد تا به ترتیب مخابرات ایران متعهد به ایجاد ۷ میلیون، مبین نت ۳ میلیون و شرکت رایتل ۲ میلیون پوشش خانوار در پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها شوند.
پیش از سخنان وزیر ارتباطات نیز مدیران سه اپراتور ابراز امیدواری کردند تا با عمل به تعهدات خود، سرویسهایی شایسته مردم کشورمان را تامین کنند.