بر اساس گزارشهای منتشر شده در انگلیس ۱۰۲ نماینده کنونی مجلس عوام انگلیس اعلام کردند در انتخابات سراسری آتی که قرار است پاییز امسال برگزار شود نامزد نخواهند شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، بیشترین شمار نمایندگان کنونی مجلس که اعلام کردند در انتخابات سراسری پیش رو نامزد نخواهند شد از حزب حاکم محافظه کار انگلیس هستند که ترزا مینخست وزیر اسبق انگلیس هم از جمله آنان اعلام شده است.
شمار نمایندگان کنونی حزب حاکم محافظه کار که در انتخابات سراسری آینده شرکت نمیکنند به نوشته رسانههای انگلیسی به ۶۳ نفررسیده است.
نمایندگانی که اعلام نکردند در انتخابات پیش رو نامزد نخواهند شد از احزاب و سنین مختلف و با گرایشات سیاسی گوناگون هستند، اما به نوشته رسانههای انگلیسی ۲۰ درصد، معادل ۵۶ نفر از این گروه، در زمره نمایندگان حزب حاکم محافظه کار قرار دارند.
مجلس عوام انگلیس هم اکنون ۶۵۰ نماینده دارد که ۳۶۵ نفر آنها از حزب محافظه کارند. (انگلیس دارای حدود ۶۸ میلیون نفر جمعیت است).
پس از حزب محافظه کار، حزب کارگر بیشترین کرسیهای مجلس عوام انگیس را به خود اختصاص داده است که دولت سایه را نیز در دست دارد و بیشترین انصراف دهندگان پس از حزب حاکم محافظه کار از این حزب هستند. حزب ملی اسکاتلند و حزب لیبرال دموکرات هم در ردههای سوم و چهارم دارای بیشترین کرسیهای مجلس عوام انگلیس هستند.
تحلیلگران در انگلیس آگاهی از نارضایتی مردم در حوزههای انتخابیه از عملکرد نمایندگان حزب حاکم انگلیس (حزب محافظه کار) و روی گردانی مردم از آنان را از جمله علتهای اصلی بی میلی نمایندگان برای شرکت در رقابتهای انتخابات سراسری پیش رو میدانند.
بر اساس نتایج تازهترین نظر سنجی میزان محبوبیت حزب حاکم انگلیس به کمترین میزان در حدود چهار سال اخیر رسیده است و اگر هم اکنون انتخابات در این کشور برگزار شود حزب حاکم انگلیس شکست سختی را متحمل خواهد شد.
تحلیلگران بی توجهی نمایندگان به مشکلات معیشتی و بحران هزینههای زندگی، افزایش فساد در میان نمایندگان، محقق نشدن وعدههای داده شده و نیز حمایت آنان از اسراییل در کشتار فلسطینیان و نیز پشتیبانی از تداوم جنگ اوکراین را از جمله علتهای اصلی روی گردانی مردم انگلیس از حزب حاکم محافظه کار به رهبری ریشی سوناک دانسته اند.