بررسی بهره برداری از ظرفیتهای مردمی در کاهش آسیبهای اجتماعی
موضوع بهره گیری از ظرفیتهای مردمی در کاهش آسیبهای اجتماعی در نشست هماندیشی آسیبهای اجتماعی با حضور جمعی از مسئولان ذیربط برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، زهره الهیان، نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون سازمانهای مردمنهاد مجلس شورای اسلامی از برگزاری دومین نشست از سلسله نشستهای هماندیشی آسیبهای اجتماعی با حضور مسئولین سازمانهای مردم نهاد و نمایندگانی از شهرداری تهران، دادگستری کل استان تهران، وزارت آموزش و پرورش، وزارت کشور، قوه قضائیه، سازمان بهزیستی، فراجا، دستیار مردمیسازی دولت، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و دیگر دستگاههای مربوطه خبر داد و گفت: خوشبختانه در فاصله نشست اول و نشست امروز اتفاقات خوبی در حوزه پیشگیری و رفع آسیبهای اجتماعی رقم خورده است.
رئیس فراکسیون سازمانهای مردمنهاد با اشاره به اینکه هدف ما در این نشستها این است که ظرفیتهای مردمی به کمک رفع آسیبهای اجتماعی بیاید، اضافه کرد: در همین راستا میتوان از شعار سال که شعار اقتصادی است و رهبر معظم انقلاب به نوعی مشارکت مردم را در جهش تولید تعیینکننده دانستند، در بحث اجتماعی هم الگو گرفت و از مشارکت مردم برای تغییر و تحول در بحث آسیبهای اجتماعی و پیشگیری و علاج برخی آسیبها بهره گرفت.
الهیان در تشریح این نشست گفت: در نشست امروز که بسیار نشست پرباری هم بود، دستگاههای مربوطه ضمن ارائه گزارشی از عملکرد خود در حوزه رفع آسیبهای اجتماعی، به بیان پیشنهاد راهکارها و اعلام موانع در حوزه پیشگیری و برطرف کردن آسیبهای اجتماعی پرداختند.
وی افزود: آنچه که مسلم است این است که بحث آسیبهای اجتماعی یکی از مشکلات و چالشهای مبتلابه جامعه ما است که گریبانگیر خانوادهها و عرصه اجتماع ما شده و اگر مسئولان به وظایف ذاتی خود در این حوزه عمل کنند و با رویکرد و نگاهی که مقام معظم رهبری به این حوزه دارند، فعالیتها را جدی و شبانهروزی پیگیری کنند، حتماً ما در وضعیت بهتری قرار خواهیم گرفت.
رئیس فراکسیون سازمانهای مردمنهاد اضافه کرد: از آنجا که تنها با فعالیت دستگاههای دولتی و حکومتی بحث رفع آسیبهای اجتماعی امکانپذیر نیست، نگاه ما این است روندی را ترتیب دهیم که در حوزه آسیبهای اجتماعی به نتیجه مطلوب نزدیک شویم و یکی از این راهکارها مشارکت مردم و سازمانهای مردمنهاد در این حوزه است. برای مثال یکی از پیشنهاداتی که در نشست امروز مطرح شد واگذاری رفع برخی مسائل اجتماعی محلات به فعالان مساجد، هیئتها و گروههای جهادی هر محله است.
الهیان با بیان اینکه خوشبختانه با گزارشی که نمایندگان دستگاههای درگیر در این موضوع ارائه کردند اقدامات خوبی در حال انجام است، افزود: شهرداری تهران اقدامات بسیار خوبی در قرارگاه اجتماعی خود رقم زده و میتواند الگو و نمونه برای سایر شهرداریها در سراسر کشور باشد. همچنین براساس گزارش نمایندگانی که از فراجا در جلسه حضور داشتند، اقدامات مثبت و موثری در معاونت فرهنگی فراجا در حال انجام است. نماینده وزارت آموزش و پرورش هم در مسائلی که در طرح نماد برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در قالب آموزش خانوادهها و آموزش و مشاوره به نوجوانان و دانشآموزان اتفاق میافتد، گزارشات خوبی ارائه کرد.
وی با تاکید بر اینکه در قوه قضائیه هم همراهی جدی و میدانی نسبت به بحث آسیبهای اجتماعی وجود دارد، تصریح کرد: درمجموع یک همراهی و همسویی خوب در بحث آسیبهای اجتماعی بین دستگاهها اتفاق افتاده است که در قالب این جلسات، این همراهی و همافزایی و نگاه واحد به موضوع آسیبهای اجتماعی به هم نزدیکتر و هماهنگیها حداکثری خواهد شد.
رئیس فراکسیون سازمانهای مردمنهاد مجلس با اعلام اینکه یکی از اتفاقات مبارکی که در این نشست افتاد تقسیم کار بین دستگاهها بود، اضافه کرد: هر دستگاهی متولی شد در یک حوزه آسیبهای اجتماعی که ارتباط و درگیری بیشتری آن دارد، بانی جلسات شود و جلساتی را با حضور جمع مسئولین و نهادهای مردمی فعال در حوزه آسیبهای اجتماعی برگزار کند تا بتوانیم این ارتباط و همسویی و همافزایی را ادامه دهیم.
الهیان تصریح کرد: در همین راستا تصمیم بر این شد سازمان خدمات و مشارکتهای شهرداری تهران در جلسه آتی بحث کودکان کار و حضور سازمانهای مردمنهاد در این حوزه و دعوت دستگاههای حکومتی مرتبط میزبانی کند. همچنین مسئولین فراجا پیشنهاد دادندنشستی با حضور فرماندهان این سازمان در حوزه فضای سایبر و آسیبهایی که از جانب فضای مجازی گریبانگیر کودکان و نوجوانان ما است، برگزار کنند تا ببینیم فراجا در حوزه آموزش به کودکان و نوجوانان، دانشآموزان و خانوادهها چه اقداماتی انجام داده و ما از طریق مجلس و نمایندگان سایر دستگاهها چگونه میتوانند این اقدامات را تقویت کنند.
وی ادامه داد: نماینده قوه قضائیه در این نشست اعلام آمادگی کرد که نشستی برای نهادینه شدن فضای مشارکت مردم برگزار کنند. همچنین از طرف دستیار ویژه رئیسجمهور، نمایندگانی حضور داشتند و بنا شد نشستی با حضور دستیار ویژه رئیس جمهور در حوزه مردمی سازی دولت برگزار کنیم و در آنجا مدلهای مشارکت مردم و سازمانهای مردمنهاد در بحث رفع آسیبهای اجتماعی را با حضور دستگاههای دولتی ارائه دهند.
رئیس فراکسیون سازمانهای مردمنهاد مجلس تاکید کرد: در مجموع دستگاهها استقبال بسیار خوبی از این نشست داشتند و درخواست آنها برگزاری ادامه نشستها بود. مخصوصاً سازمانهای مردمنهاد، سمنها و گروههای جهادی که در این حوزه فعال هستند، بسیار استقبال کردند که این نشستها با حضور ایشان ادامه پیدا کند.
الهیان تصریح کرد: ما در فراکسیون سازمانهای مردمنهاد مجلس هم در این مدت باقیمانده از مجلس یازدهم در خدمت همه این دوستان هستیم و در آغاز مجلس دوازدهم از نمایندگان فعال در این حوزه درخواست و دعوت خواهیم کرد که در این سلسله نشستها حضور پیدا کنند و پیگیر مشکلات این حوزه باشند.