این روزها با رویش گیاهان خوراکی بهاری، سخاوتمندی طبیعت منطقه با تنوع زیاد، در ذائقه و سفرههای مردم مهاباد بیشتر از هر فصل دیگری نمایان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، هرسال در این فصل نرسیده به بازارگیاهان بهاری مهاباد از دور هیاهوی فروشندگان آن به گوش می رسد و هر کدام با صدای بلند، جملات و عباراتی کوتاه را از انواع گیاهان بهاری را بیان می کنند، مشتریان تازه از راه رسیده را به سوی خود جلب کنند.
بازار گیاهان بهاری مهاباد در طول روز دایر است اما در۲ نوبت صبح ساعت هشت تا ۱۰ و عصرها از ساعت ۱۶ تا ۱۸ با توجه به اینکه محصولات تازه بار از مناطق کوهستانی می رسد، رونق بیشتری دارد و بسیاری از خریداران سعی می کنند در این زمان برای خرید به این بازار بیایند.
کنگر، ریواس، پونه، سیرکوهی،کراده،کاردو، گل آقا، موسیر، کوزهله از جمله مهمترین محصولات بهاری در این منطقه است.
البته زیبایی های این بازار محصولات تازه از راه رسیده بهاری این منطقه نباید ما را از این حقیقت غافل کند که برداشت بی رویه گیاهان بهاری باعث از بین رفتن آنها خواهد شد و اگر این نامهربانی ما با طبیعت این گونه تداوم داشته باشد، شاید نسل های آینده نتوانند لذت خوردن گیاهان بهاری راببیند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد گفت: برداشت خارج از عرف گیاهان بهاری و خوراکی ممنوع است و با متخلفان باید برابر قانون برخورد میشود.
انور حسینی با اشاره به اینکه تجربه نشان داده که با ترویج فرهنگ میتوان از تخریب بیشتر طبیعت جلوگیری کرد، افزود: اگر افراد با هدف برداشت گیاهان بهاری به تخریب مراتع بپردازند، ماموران یگان حفاظت این اداره وارد عمل میشوند.
او افزود: شهروندان باید صبر کنند تا گیاهان بهاری به رشد و تکامل کافی برسد، سپس آن را برداشت و از کَندن ریشه گیاه خودداری کنند.
به گفته کارشناسان هم اکنون ۴۶۰ گونه انواع گیاهان دارویی و خوراکی در مناطق دشت و کوهستانی آذربایجان غربی شناسایی شده که آموزش صحیح در باره چگونگی رویش و نیز زمان چیدن این گیاهان، مؤثرترین راه جلوگیری از انقراض این گیاهان خوراکی بهاری است.