همایش ملی گندم و نان با تاکید بر بررسی اهمیت نان کامل یعنی نان با سبوس پخته شده و موثر در درمان انواع بیماریها و تقویت سلامتی امروز در کرمان برگزار شد.
مهمانان برنامه هم مادران، بانوان صاحب نظر و دغدغه مندان عرصه سلامت و بهداشت در استان کرمان بودند که در نشست سه ساعته از ویژگی های یک نان سالم و تاثیر آن در زندگی افراد گفتند و شنیدند.
البته در این نشست متخصصان طب سنتی بزرگی چون حکیم حسین خیراندیش و علی اصغر زنده دل هم حضور داشتند و در مباحث مختلفی از اهمیت نان سالم در طب اسلامی گفتند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان اولین کسی بود که از اینگونه نشست ها قدردانی کرد و در این همایش گفت: انسان ترکیبی از جسم و روح است، نسخه های غربی به دلیل توجه تنها به بعد جسمانی و نبود توجه به بعد روحی وجود آدمی رو به نابودی هستند.
مریم السادات طباطبایی بیان کرد: همانقدر که سلامت روح دارای اهمیت است سلامت جسم هم اهمیت دارد و صد البته سلامت روح در گرو سلامت جسم خواهد بود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی کرمان هم گفت: فرهنگ مصرف نان در کرمان نان تافتون است که سطح سبوس گیری خوبی دارد یعنی فقط۱۳.۵درصد سبوس گندم در این نان گرفته شده و نان های سوپر مارکت ها بدون نظارت بهداشتی است و پیشنهاد شده این نان ها با بسته بندی سیب سلامت تولید و در مغازهها عرضه شود.
مسئول کارگروه رسانه ای همایش گرامیداشت روز ملی گندم و نان در کرمان نیز افزود: تنها یک کارخانه تولید آرد کامل در استان کرمان داریم که آن هم در رفسنجان واقع شده است.
مرضیه حسینی راد ادامه داد: در کلانشهر کرمان تنها سه نانوایی پخت نان با آرد کامل فعالیت می کنند.
حکیم علی اصغر زنده دل متخصص طب سنتی نیز در این همایش افزود: نان غذایی استراتژیک در تمام جهان است و بیش از ۵۰۰ نوع نان محلی در کشور ایران وجود دارد و ایران کشوری با اقلیم های مختلف است که فرایند اختصاصی به خود در تولید نان دارد.
حکیم حسین خیراندیش پدر طب اسلامی ایران و رییس دانشگاه بین المللی طب سنتی اسلامی ایرانی نیز در این نشست به صورت پرسش و پاسخ به سوالات شرکت کنندگان در مورد انواع بیماری ها و راههای درمان آنها پرداخت.