معاون دادستان قم گفت: در راستای تحقق سند تحول قضایی هزار و ۶۸۲ نفر از مددجویان زندانی در قم اشتغال به کار دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، معاون دادستان قم از اشتغال به کار ۱۶۸۲ نفر از مددجویان زندان در قم خبر داد و گفت: در راستای تحقق سند تحول قضایی، ساماندهی اشتغال زندانیان در چهار محور اشتغال داخل زندان، اشتغال در زندان باز، اشتغال پس از خروج و اشتغال خانوادههای زندانیان تدوین و اجرا شده است.
رحیمی با اشاره به اهمیت حرفه آموزی و اشتغال زندانیان در کاهش احتمال ارتکاب مجدد جرم آنان گفت: در این طرح که به همت واحد نظارت بر امور زندانهای قم تدوین و اجرا شده است، کلیه زندانیان برای استفاده از امتیازات قانونی باید مشغول آموزش دورههای فنی و حرفه ای، فعالیت در کارگاهها و اشتغال به کار باشند.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه در بخش اشتغال زندان باز زندانیانی که مدت حبس پیش بینی شده در قانون را تحمل کرده و دارای شرایط ویژه به لحاظ سابقه اشتغال در زندان، امور فرهنگی و حسن اخلاق و عملکرد باشند با تأیید مقام قضایی در شرکتها و کارگاههای طرف قرارداد با انجمن حمایت از زندانیان و بنیاد تعاون مشغول به کار میگردند و دستمزدی که طبق ضوابط اداره کار دریافت میکنند به خانواده زندانیان و یا برای اخذ رضایت و رد مال شکات پرداخت میشود.
سرپرست اجرای احکام کیفری دادسرای قم گفت: در سال گذشته ۱۱۹۳ زندانی در کارگاههای داخل زندان و ۴۸۹ زندانی در زندانهای باز خارج از زندان مشغول به کار بوده اند.
وی با اشاره به اینکه اشتغال پس از خروج زندانیانی که از زندان آزاد میشوند از دی ماه سال ۱۴۰۱ عملیاتی شده است گفت: در حال حاضر ۴۰ نفر از زندانیان آزاد شده، به شرکتهای طرف حساب با انجمن حمایت از زندانیان و یا بنیاد تعاون معرفی و مشغول به کار شده اند.
معاون دادستان قم اشتغال خانوادههای زندانیان را نیز از طرحهای در دست اقدام واحد نظارت بر زندانهای قم جهت تقویت بنیه مالی خانوادههای زندانیان و اشتغال خانوادههای آنها عنوان و ابراز امیدواری کرد: در سال جدید بتوان با استفاده از ظرفیت اماکن مقدس مثل بقاع متبرکه و مساجد و با استفاده از ظرفیت شرکتهای خصوصی نسبت به حرفه آموزی و اشتغال خانوادههای زندانیان اقدامات موثری انجام شـود.