معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: سال گذشته ۶۶۸ نفر بیمار مبتلا به تبمالت در استان شناسایی، و تحت درمان قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان ، دکتر فرزام بیدارپور اظهار داشت: از این تعداد، سنندج با ۱۰۵ بیمار بیشترین و سروآباد با ۲۵ بیمار کمترین آمار مبتلایان را به خود اختصاص دادند.
تب مالت از جمله بیماری مشترک بین انسان و حیوان محسوب میشود که به دلیل وجود علایم مشترک با برخی بیماریها به ویژه سرماخوردگی به بیماری هزار چهره معروف شده است.
وی عنوان کرد:در مواردی که رعایت موازین بهداشتی صورت نگیرد بعد از یک دوره نهفتگی ۲ هفته تا سه ماهه علایم بالینی پراکندهای از درد شدید مفاصل که گاه با روماتیسم و آرتروز اشتباه گرفته میشود، تا تب، لرز، احساس خستگی مزمن و تعریق شبانه در فرد مبتلا ایجاد میشود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: مصرف لبنیات غیرپاستوریزه، عدم استفاده از پوشش محافظ مناسب در مواجهه با دام و عدم واکسیناسیون دامها از علل ابتلا به بیماری تب مالت محسوب میشود.
بیدارپور با بیان اینکه بروسلوز مزمن در کودکان شیوع بسیار کمتری دارد، عنوان کرد: تب مالت در بارداری با خطر سقط خودبه خودی، زایمان زودرس، تولد نوزاد مرده و عفونت داخل رحمی همراه است.
مهمترین راه انتقال تب مالت، از طریق مصرف شیر خام آلوده، فرآوردههای لبنی تهیه شده از شیر خام یا شیری که به خوبی جوشیده نشده صورت میگیرد.