استاندار آذربایجان غربی گفت: برای شناسایی دقیقتر ظرفیتهای معدنی استان، مطالعات ژئو فیزیک هوایی در ۲۲ هزار کیلومتر مربع از پهنه های شمال استان انجام می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان گفت: سعی می شود معادن به سمت زنجیره ارزش محصولات معدنی هدایت شود تا توجیه اقتصادی داشته باشد و بتوان سرمایه گذاران را جذب این بخش کرد.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری هایی در این زمینه آغاز شده است، اظهار کرد: معادن خوبی در استان وجود دارد که می توان صنعت شیشه و بلور را در استان راه اندازی و توسعه داد.
معتمدیان بیان کرد: یکی از مشکلات که باعث شده سرمایه گذاری مطلوبی در این بخش انجام نشود نبود داده های متقن و مستند از ظرفیت ها و مزیت های استان است و نیازبه مطالعات و تحقیقات در این باره احساس می شود.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در این راستا مطالعات مربوط به جنوب استان در سطح ۲۲ هزار کیلومتر مربع و مطالعات ژئو فیزیک هوایی در شمال استان پیگیری می شود که تا تابستان سعی می شود به پایان برسد.
وی ادامه داد: در زمینه فراوری محصولات معدنی هم که ا اولویت های استانی است سعی می شود تا پروژه های هایی که آغاز شده در اسرع وقت به سرانجام برسند.
معتمدیان بیان کرد: در زمینه فراوری محصولات معدنی لازم است در زمینه تخصیص آب و زمین برای سرمایه گذاران مسیر هموار شود و سرمایه گذاری ها عملیاتی شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون در سرمایه گذاری های انجام شده شیوه ای در شمال استان دنبال می شود که برای مردم محلی نیز منافعی در زمینه های اقتصادی و اشتغال داشته باشد و انحصار درآمد ایجاد نشود.
مدیر کل صنعت معدن تجارت آذربایجان غربی در این جلسه اظهار کرد: در سال گذشته ۱۴۷فقره پروانه در زمینه اکتشاف، گواهی کشف و پروانه بهره برداری صادر شده است.
عبد الحمید سرتیپی بیان کرد: میزان حقوق دولتی وصولی ۶۷۸۰ میلیارد ریال بوده و تعداد معادن مزایده ای در ۲ مرحله نیز ۷۶۰ فقره بود.
وی در خصوص تسهیل روند صدور مجوز برداشت پیمانکاران پروژه های عمرانی ادامه داد: طی سال گذشته تعداد ۷۴ فقره مجوز برداشت برای اجرای پروژه های عمرانی استان صادر شده و شرایط صدور مجوز برداشت شن و ماسه با انجام مکاتبات متعدد با وزارت صمت و با در نظر گرفتن حریم صفر از اراضی روستاهای خانقاه سرخ و عسگرآباد کوه ارومیه برای واحد های تولیدی شن و ماسه شهرستان ارومیه فراهم شده است.
سرتیپی در خصوص پروژه های مهم صمت استان در سال جاری گفت: اجرای بند ۲ تفاهم نامه دوم خرداد ماه سال ۱۴۰۱ ایمیدرو مبنی بر واگذاری پهنه مطالعات اکتشافی در جنوب شهرستان ارومیه پهنه مذکور به مساحت ۹۹۲ کیلومتر مربع واگذار شده بود که مطالعات آن توسط شرکت مشاور سازمان ایمیدرو به اتمام رسیده و گزارش آن در حال بررسی توسط کارشناسان نظام مهندسی معدن استان است که در هفته های آینده جلسه دفاعیه و ارزیابی آن برگزار خواهد شد.
وی اظهار کرد: بر اساس نتایج اولیه ۹ محدوده امید بخش به مساحت ۳۳۰کیلومتر مربع جهت مطالعه بیشتر بر روی مواد فلزی طلا، مس پورفیری، کرومیت، تنگستن و مولیبدن شناسایی شده که نیازمند انجام مطالعات اکتشاف تکمیلی است.
مدیرکل صمت استان با اشاره به انجام عملیات نقشه برداری پهپادی از معادن استان افزود: لیست معادن مزایده ای ( مرحله اول سال ۱۴۰۳) که در هفته آینده آگهی آن منتشر خواهد شد شامل تعداد ۳۰۴ فقره محدوده و معدن ( بهره برداری ۷۷ فقره، پروانه اکتشاف ۱۲۱ فقره، درخواست اکتشاف ۹۰فقره و گواهی کشف ۱۶ فقره) است.