معاون اقتصادی استاندار خوزستان بر ضرورت اصلاح روند صدور مجوزهای ایجاد واحدهای صنعتی و تولیدی برای تحقق شعار سال تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد راضیجلالی اظهار کرد: ۱۵ تا ۱۶ سال است که محور شعار سال موضوعات اقتصادی است، امسال نیز فعالیت اقتصادی بزرگ مدنظر است و به این دلیل عنوان جهش تولید توسط مقام معظم رهبری به عنوان یکی از بخشهای شعار سال انتخاب شده است.
وی ادامه داد: در پیوست شعار امسال الزام دیگری به عنوان مشارکت مردم در نظر گرفته شده است. برای محقق شدن شعار سال، در وهله اول باید موانع مربوط به تولید که تاکنون مانع از توسعه اقتصادی شده است را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام کنیم.
معاون اقتصادی استاندار خوزستان گفت: یکی از وظایف دولت تسهیل فرآیند فعالیتهای اقتصادی است؛ در این زمینه روند صدور مجوزها و پاسخ به استعلامها برای ایجاد واحدهای صنعتی و تولیدی اهمیت دارد که متاسفانه متقاضیان درگیر روندهای طولانی مدت و فرسایشی اداری میشوند.
راضیجلالی با تاکید بر ضرورت اصلاح روند صدور مجوزهای ایجاد واحدهای صنعتی و تولیدی افزود: در سال گذشته اقدامات خوبی صورت گرفت و درگاه ملی مجوزها در این سال راهاندازی و بخش مهمی از این فرآیندها اصلاح شد، اما در خصوص اخذ استعلامها که تعداد آن زیاد و زمانبر است، کمیتهای تشکیل و مقرر شد بر اساس دستورالعملی، فرآیند صدور مجوزها، به صورت نرم افزاری و با تعیین مدت زمان مشخص برای مهلت به پاسخ دهی توسط دستگاههای اجرایی باشد تا فرآیند استعلامات از مدت زمان چند ماهه به مدت کوتاهتری برسد و زمینه شکلگیری ظرفیتهای اقتصادی فراهم شود.
معاون اقتصادی استاندار خوزستان افزود: از ابتدای روزهای کاری سال جاری، جلسه قرارگاه تحقق شعار سال به ریاست استاندار و با حضور تمام دستگاههای اجرایی برگزار شد و ماموریتی که برای دستگاههای اجرایی در نظر گرفته شد با لحاظ کردن همه شرایط بود و بر این اساس مقرر شد هر دستگاه اجرایی، علاوه بر موضوعات و برنامههای اصلی خود، سه اولویت کلان را با محوریت شعار سال طراحی کند و ظرف مدت دو هفته، برنامه خود را در اختیار استانداری قرار دهد.
وی با اشاره به ضرورت تحقق مشارکت مردمی، گفت: فعال کردن ظرفیتهای مردمی به ویژه تعاونیها اهمیت دارد. متاسفانه سهم تعاونیها در تولید حداقل باید ۲۵ درصد باشد، اما در استان حدودا ۵ درصد است. بسیاری از تعاونیها در مسیر شکلگیری و فعالیت خود دچار مشکل شده و از گردونه تولید حذف شدند. تعاونیها ظرفیت بسیار موثری هستند که میتوانند بحث حضور مردم در اقتصاد را محقق کنند.
راضیجلالی گفت: در حوزه معاونت اقتصادی استانداری خوزستان، کارگروهی تشکیل و مقرر شد هماهنگی و برنامهریزی لازم برای شکلگیری تعاونیها متناسب با ظرفیت هر شهرستان و حتی محلات و مناطق مختلف انجام و آموزشهای لازم داده شود. تسهیلات مشاغل خانگی، تبصره ۱۸ و سایر تسهیلاتی که در اشتغال و تولید موثر هستند، به حوزههایی مانند مشاغل خانگی، تعاونیها و کارگاههای کوچک هدایت میشوند تا شاهد افزایش حضور مردم در فعالیتهای اقتصادی باشیم.
وی با اشاره به فعالیتها و برنامههای معاونت اقتصادی برای تربیت نیروی کار ماهر در استان، ادامه داد: مهارتآموزی با محوریت ادارهکل فنی و حرفهای یکی از مسائلی است که توسط معاونت اقتصادی پیگیری میشود. برنامههایی در حوزه مهارتآموزی برای ایجاد اشتغال پایدار و رفع نیاز صنایع بزرگ و کوچک در نظر گرفته شده است تا نیروی انسانی ماهر تربیت شود.
معاون اقتصادی استاندار خوزستان بیان کرد: به عنوان مثال جوشکاری زیر دریا و زیرآب یکی از مشاغلی است که تماما تخصصی و پردرآمد است. در استان ظرفیت کشتیرانی و بنادر وجود دارد و بسیاری از اینها نیاز به تعمیر دارند. همچنین تعمیرات خودروهای جدید و پلاک اروندی، تعمیرات دستگاههای خانگی، یخچال، کولر و... نیاز به نیروی ماهر دارد. دورههای آموزشی مهارتی این رشتهها توسط فنی و حرفهای برگزار میشود که میتواند ظرفیت خوب اشتغال را با کمترین هزینه فراهم کند.
راضیجلالی با اشاره به راهاندازی مرکز تعمیر موتور هواپیما در اهواز، افزود: تامین نیروی ماهر تعمیر موتور هواپیما نیز با همکاری شرکت هواپیمایی کارون و فنی و حرفهای در حال انجام است. کارون یکی از معدود شرکتهایی که مجوز تعمیر موتورهای هواپیمایی را دارد و در حال حاضر نیروهای خوبی در آن فعالیت دارند. مرکز آموزش مهارت تعمیرات موتور هواپیما نیز به زودی در اهواز راهاندازی میشود که میتواند منجر به اشتغال جوانان مستعد در رشتههای مکانیک، الکترونیک و... شود.
وی با اشاره به یکی از طرحهای اقتصادی در استان با مشارکت مردم گفت: طرح ملی زراعت چوب، یکی از بزرگترین و اثرگذارترین طرحهای تولیدی با مشارکت مردم است؛ با برنامهریزی صورتگرفته نهالستانهای زیادی به وجود آمده است. در حالی که در سال گذشته تعداد نهالستانها محدود بودند، اما اکنون به بیش از ۱۴۰ نهالستان افزایش پیدا کرده است.
راضیجلالی افزود: در فاز اول بیش از ۷۰ هزار هکتار برای این طرح در نظر گرفته شده است. تعاونیهای مردمی، دهیاریها، شرکتهای بزرگ و مالکان زمین کشاورزی میتوانند در این طرح مشارکت داشته باشند. این طرح اکنون آغاز شده است و امیدواریم در چند سال آینده استان خوزستان تبدیل به مرکز تولید چوب و صنایع وابسته آن شود؛ خوزستان میتواند تبدیل به قطب تولید چوب و صنایع چوبی، کاغذی و سایر صنایع جانبی شود.
توسعه و تبیین فرهنگ کار در راستای تحقق شعار سال
وی با اشاره اینکه به دعوت رئیس کتابخانههای استان، با حضور دانشگاهیان و مدیران جلسهای برگزار شد، اظهار کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم در استان، فرهنگ کار است و برای اینکه بتوان شعار سال را محقق کرد، مجموعههای دانشگاهی، آموزشی و فرهنگی باید بستر را برای توسعه و تبیین فرهنگ کار جهت جوانان فراهم کنند. فرصتهای استان بی نظیر است و بیان توانمندی و فرصتها، باعث امیدآفرینی است، چون اگر امید نباشد کاری انجام نمیشود.
معاون اقتصادی استانداری خوزستان عنوان کرد: در این جلسه همچنین مقرر شد با حضور دانشگاهها و نهادهای فرهنگی، پارک علم و فناوری و کتابخانهها، کارگروهی شکل گیرد و نسبت به برگزاری کارگاههای آموزشی و کارگاههای کسب و کار مرتبط با شعار سال اقدام کنند.