استاندار بوشهر گفت: با بیان اینکه واگذاری زمین به هنرمندان از اولویتهای استانداری است، گفت: انتظار میرود حوزه هنری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، موضوع مسکن و زمین هنرمندان را دنبال کنند.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، احمد محمدیزاده در نشست با هنرمندان استان بوشهر به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی، بیان کرد: هنرمندان انقلاب اسلامی در واقع مدافعان حرم هستند و هرچه تعداد این هنرمندان بیشتر شود خاکریزهای انقلاب قویتر و چند لایهتر میشود.
وی با بیان اینکه بوشهر در حوزه هنری در جنوب کشور همیشه الهام بخش بوده است، افزود: هنر از قله بوشهر به استانهای مجاور سرازیر شده و بسیاری از خرده فرهنگها در خوزستان، هرمزگان و جنوب فارس تحت تاثیر هنر بوشهر است.
استاندار بوشهر با اشاره به آثار هنری که به علت بروز برخی مشکلات نیمه کاره که رها شدهاند، گفت: برخی آثار مانند ساخت مستند شهدا و یا کتابهایی که هنوز به چاپ نرسیده است جمعآوری و فیلمنامههای موثری که به درد جامعه امروز میخورد نوشته شود و با راهکارهایی حمایت شوند تا به مرحله اجرا برسند.
وی با تاکید بر اهمیت ایجاد فرصتها در قالب نمایشگاههای هنری، اظهار کرد: از هم اکنون نمایشگاه آثار هنری مانند نمایشگاهی با عنوان "پیروزی خون بر شمشیر در غزه" پیشبینی شود تا آثار هنرمندان در دسترس مردم قرار بگیرد.
محمدیزاده با تاکید بر اینکه واگذاری زمین برای هنرمندان از اولویتهای استانداری بوده است، گفت: اگرچه هنرمندان در این نشست از بیان مسائل شخصی خود پرهیز کردند، اما این موضوع برای ما مهم بوده و از اولویت کاری دولت است که انتظار میرود حوزه هنری و ارشاد اسلامی، موضوع مسکن و زمین هنرمندان را دنبال کنند.
استاندار بوشهر یادآور شد: در سال گذشته بیش از ۶۰ نفر از هنرمندان استان از تسهیلات بانکی برخوردار شدند که امسال نیز شرایط برای پرداخت این تسهیلات فراهم است.
وی با تاکید بر ادامه حمایتها از هنرمندان، گفت: ایجاد یک مدیریت متمرکز در حوزه سرود و استفاده از اشعار شاعران در مناسبتهای مختلف برای فضاسازی شهری از سوی شهرداریها در دستور کار قرار بگیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر نیز گفت: در ۲ سال گذشته در حوزه فرهنگی گامهای مؤثر و ارزشمندی با تدابیر و حمایتهای استاندار بوشهر برداشته شده است که میتوان به حمایت از طرحهای راهیان نور و اردوهای جهادی، راهیان پیشرفت، طرح یاوران ولایت و برگزاری اردوهای آموزشی با محوریت جهاد تبیین اشاره کرد.
اکبر پورات افزود: همچنین پیگیری و مکاتبات مستمر با حوزه صنعت بهویژه نفت و گاز مستقر در استان به جهت اجرای مسئولیتهای اجتماعی خود برای حمایت از حوزه فرهنگی، هنری و آموزشی انجام شده و حمایتهایی هم از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و هیأتهای مذهبی صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: طرح فرهنگسرای عسلویه، دلوار و بنک در استان فعال و در دست ساخت است که بهزودی بهرهبرداری خواهند شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر به برگزاری برنامه قرآنی محفل در روستای چارک در ایام ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: در ایام ماه رمضان از مواکب حمایت لازم انجام شد و کمکهایی در راستای تعمیر و تجهیز مساجد و حسینیهها صورت گرفت.
وی با بیان اینکه از آثار فرهنگی و ساخت فیلم انقلابی در استان حمایت خواهیم کرد، افزود: حمایت از صداوسیمای مرکز استان بوشهر در راستای ساخت سریال و دیگر برنامههای فرهنگی و آموزشی را انجام دادهایم و امسال هم به این بخش توجه ویژه خواهیم داشت.
پورات به پرداخت تسهیلات برای ۶۰ نفر از هنرمندان استان در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: امسال نیز همانند گذشته از نشر و آثار هنرمندان استان حمایت خواهیم کرد و در راستای تأمین منابع لازم برای تکمیل کتابخانههای نیمه کاره مانند آبدان و دوراهک برنامهریزی لازم را انجام خواهیم داد.
همچنین در این نشست تعدادی از هنرمندان مشکلات و دغدغههای خود را بیان کردند:
شاه حسینی، استاد خطاطی: هنرمندان در هر رشتهای برای فعالیت نیاز به حمایت و بهویژه در حوزه مالی دارند.
هنرمند حتی با وجود موانع راه خود را ادامه میدهد و به نتیجه میرسد، اما با حمایت مالی مسیر برای آنها آسانتر میشود. هنرمندی که شروع بهکار میکند باید بتواند به نتیجه نهایی برسد.
علی یحیایی، شاعر انقلابی: وضعیت شعر و داستان در استان ما از لحاظ کیفیت بسیار خوب است و استان بوشهر استان شعر خیزی است و کیفیت اشعار هم بسیار خوب است.
تصور ما از شعر یک انزوای خودخواسته است، اما اثری که شعر روی مردم و جامعه میگذارد بسیار قابل توجه است، و به همین علت باید به شعر و شاعری توجه کرد.
اگر ما بخواهیم شهر خود را معرفی کنیم با یک بین شعر میتوانیم و با این کار میتوانیم همهی واحدهای هنری را درگیر کنیم. واحدهایی نظیر خط و نقاشی و ....
ساسان نوذری، خواننده: هنرمندان استان در بزنگاهها پرقدرت فعالیت کردند، مثلاً در مسئله فلسطین هنرمندان آثار شاخصی خلق کردند که بسیاری از آنها خود جوش خلق شد.
سهم اندک هنرمندان استان در استفاده از امکانات پتروشیمیها و پارس جنوبی مسئلهی قابل توجهی است. امکانات این صنایع باید به صورت پشتوانه حمایتی برای هنرمندان توانمندی که در استان وجود دارند هم استفاده شود.
گروه طراحان گرافیک موج: فعالیتهایی که از آغاز انقلاب تا کنون در حوزههای مختلف انجام شده بیسابقه بوده، اما دیده نشده است و مردم ایجاد آنها را احساس نکردند. مانند زیرساختهای جادهای کشور و...
اگر با کارهای هنری بشود این خدمات را پررنگ کرد، هم به کار هنرمندان بها داده میشود و هم آن دستاوردهای چهل و پنج ساله دیده میشود.
در این برههی زمانی باید اعتماد مردم احیا شود و نیاز حال حاظر جامعه همین اعتمادسازی و اطمینان نسبتبه جریان انقلاب است که با هنر میتوان به این مهم دست یافت.
سعید نوذری، مجری و شاعر: زیست تجربی اساتید هنر باعث میشود سایرین و بهویژه جوانان نیاز به تجربه مجدد بسیاری از مسائل را نداشته باشند و با مطالعه کتاب این اساتید و یا دیدن فیلمها و آثار آنها علم خود را به پختگی برسانند و بهروز کنند.
پیشنهاد من این است که خانه هنر انقلاب تاسیس شود. جای منسجمی که هر هنرمند تراز انقلاب اسلامی بتواند در این حوزه ورود کرده و در کنار پیشکسوتان فعالیت کند.
از صداو سیما گرفته تا همهی مجموعههایی که مربوط به فرهنگ و هنر است به این اساتید توجه عملی کنند.
ما باید هنرمند تراز انقلاب اسلامی را از هر نظر حمایت کنیم، برای این که یک هنرمند تراز انقلاب ساخته شود نیازمند یک سری زیر ساختها، حمایتها و جذبها است.
دغدغه هنرمندان ما نان است، مثلا یک فوتبالیست میتواند درآمد خوبی داشته باشد، اما هنرمند این طور نیست. یک هنرمند برای چند ده میلیون وام نباید سختی بکشد.