رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل فراکسیون وقف در مجلس با عضویت بیش از ۲۵۰ نماینده گفت:مجلس شورای اسلامی توجه ویژه ای به وقف دارد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، علی لاریجانی در جمع مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: درباره فضاسازی ، کارهای فرهنگی و رفع برخی مشکلات قانونی در حوزه وقف باید این سازمان درخواست های خود را به صورت روشن و دقیق به مجلس ارائه دهد که چه نوع قانونی را تهیه کند.
وی بابیان اینکه آغاز اینکار باید از سازمان اوقاف و امور خیریه باشد ، افزود: شما بررسیهای تخصصی انجام و پیشنهاد دهید و حتما ما در مجلس با نظر کمک از آن پشتیبانی می کنیم.
لاریجانی با اشاره به درخواست رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور مبنی بر تسویه بدهیهای دولت به این سازمان گفت: خواسته سازمان اوقاف یک خواسته مشروع و درست است و باید محقق شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بدهیهای دولت به سازمان اوقاف را مشخص کنید تا در کمیسیون تلفیق درباره آن تصمیم گیری کنیم ، البته وضع بودجه دولت خیلی مناسب نیست.
آقای لاریجانی با بیان اینکه هرچقدر ساختار وقف مردمی تر شود ، اقبال مردم نیز برای انجام موقوفات جدید بیشتر می شود ، گفت: از دولتی شدن وقف بهره ای نخواهیم برد زیرا خیلی از افراد می ترسند وقف کنند و بعد دولت صاحب وقف شود و عواید وقف از ساز و کار معمولی خود خارج شود.
وی افزود: نظارت دولتی بر امور وقف نباید به معنای تصاحب وقف باشد و هر چقدر دولتی شود دچار خفگی خواهد شد ،بنابر این معتقدم زیربنای وقف باید مردمی باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این تلقی در جامعه وجود دارد که اگر نظارت در امور وقفی دولتی باشد در مجرای خود صرف نخواهد شد.
آقای لاریجانی همچنین با اشاره به اصل 44 قانون اساسی و واگذاری کارخانه ها و صنایع به بخش خصوصی گفت: با ساماندهی وضع شرعی و دینی مبنی بر اینکه آیا می توان وقف حکومتی داشته باشیم یا خیر ، می توان بخشی از صنایع بزرگ و سود ده را وقف کرد تا از درآمدهای جاری و ثابت آن در اموری نظیر آموزش های دینی امور خیریه و نظایر آن استفاده کرد.
وی با بیان اینکه باید این امر از لحاظ شرعی بررسی و به مجلس اعلام شود ، گفت: آماده هر نوع همکاری در این زمینه نیز هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور هم در سخنانی خواستار تجدیدنظر در مدیریت امور وقفی شد و گفت: باید به جای استفاده از اصل وقوف از عواید آن برای اجرای نیات واقفان استفاده کرد.
وی با بیان اینکه تنها یک چهارم موقوفات کشور دارای درآمد است و بقیه هیچ درآمدی ندارد ، گفت: همچنین دولت به سازمان اوقاف و امور خیریه بدهی هایی دارد که آن را باید سریعتر تسویه کند.
وی همچنین خواستار گنجاندن وقف در سیاست های اقتصادی کشور به ویژه در برنامه ششم توسعه شد و گفت: از قانونگذاران می خواهیم احکامی قوی و جامع برای احیای موقوفات بنویسند.