مدیرپیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بیماری آبله مرغان در فصل های زمستان وبهار شایع تر بوده و بیشتر در سنین پنج تا 10 سالگی روی می دهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان ،جهانبخش یوسفی با اشاره به اینکه این بیماری بسادگی از طریق تماس با افرادناقل و بیمار منتشر می شود، افزود: به طورمعمول ویروس این بیماری درتاول ها،حلق وبینی بیمار وجود دارد وهوای اتاق را ازطریق ترشحات،آلوده می کند.
وی ادامه داد: انتقال بیماری بلافاصله پس از تنفس هوای آلوده و یا لمس کردن تاول یا لباس آلوده به ترشحات، صورت می گیرد.
مدیرپیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد:تاول هاي آبله مرغان معمولا در نواحي سر و صورت، زيربازو، قفسه سينه، شكم و پا ديده مي شوند.
یوسفی با بیان اینکه نود درصد از افراد پس از ابتلا به اين بيماري نسبت به آن ايمن مي شوند افزود: افرادي كه در كودكي بيماري آبله مرغان را تجربه نمي كنند، در بزرگسالي به بيماري مشابه آبله مرغان به اسم زونا مبتلا مي شوند كه علايم آن شديدتر از آبله مرغان است.
وی در ادامه تاکید کرد: مادران باردار برای ابتلا به آبله مرغان جزو گروه پرخطر هستند که در طی دوره بارداری باید مواظب باشند که با افراد مبتلا به آبله مرغان تماسی نداشته باشند.
این بیماری حداکثر ظرف مدت دو هفته با علائم جوش و تب، بروز پیدا میکند.