رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی از پرتاب کاوشگر نهم ایران تا پایان ۹۳ خبر داد.
ابراهیمی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت : اگر بتوانیم خوب برنامه ریزی کنیم و نسل میانی را تعریف کنیم، اواخر سال 93 پرتاب خواهیم داشت اما اگر کاوشگر را خیلی پیچیده و با قابلیت حمل انسان طراحی کنیم زمان بیشتری خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه هدف ما برداشتن گامهای آرام و علمی منطقی در این زمینه است ، گفت : ایران تاکنون 8 کاوشگر را به صورت جدی به فضا فرستاده است که دو مورد آخر آن را می توان اعزام موفق موجود زنده به فضا نام برد .
رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی خاطر نشان کرد : برنامه بعدی کاوشگرها ،ورود به مقدمات تحقیقات زیست فضایی است تا نمونه های آزمایشگاهی مختلفی را با کمک فعالان علمی در این زمینه به آن اضافه کنیم .
وی با اشاره به اینکه حمل فضانورد از دیگر برنامه های آینده کاوشگرهای ایرانی است ، افزود : دو هدف علمی و توسعه فناوری و هدف حمل فضانورد در برنامه آینده کاوشگر هاست که در این راستا برنامه ریزی و طراحی مفهومی کاوشگر نهم از هم اکنون آغاز شده است .
ابراهیمی سهم ایران در بین کشورهایی که پرتاب کاوشگرها به فضا دارند را یک درصد عنوان کرد و گفت :موجودات پیشرفته مثل میمون و سگ را 5یا 6 کشور از جمله ایران به فضا فرستاده اند اما موجوداتی مثل مگس ،میکروبها یا سلولها را کشورهای بیشتری به فضاپرتاب کرده اند.
وی همچنین درباره استفاده از محیط فضا برای رسیدن به داروهای پیشرفته گفت : چون کریستالهای پروتئین در شرایط جاذبه ناچیز ،قابلیت رشد دارند ،میتوان روی ان ازمایش کرد و اجزا و ساختارهای انها راخیلی بهتر شناسایی کرد بنابر این در فضا که جاذبه وجود ندارد این ازمایشات اسانتر صورت می گیرد و تغییرات داروهای جدید را بهتر می توان مشاهده و اندازه گیری کرد.
ابراهیمی خاطرنشان کرد : به همین دلیلهای عنوان شده، ناسا با مشارکت دیگر کشورهایی که در ایستگاه فضایی بین المللی کار می کنند ،برخی داروهای جدید ضد سرطان را در این محیط شناسایی کرده اند و تا مرحله تستهای بالینی نیز پیش رفته اند .
وی گفت : ایران نیز در مرحله قدمهای اول تحقیقات زیست فضایی است تا در اینده بتواند یا به صورت مشارکت بین المللی یا به طور مستقل در این حیطه ها فعالیت کند.
ابراهیمی خاطر نشان کرد : برای برنامه های فضایی ، زمانهای طولانی مدت در نظر گرفته می شود، مثلا ممکن است 20 سال اینده پروازهای هوا فضاپیماها شروع شود و بتوان در فاصله 2 ساعت از تهران تا نیویورک را پرواز کرد بنابر این اگر کشوری بخواهد در این بازارها نقشی داشته باشد باید از امروز وارد این تحقیقات شود.
رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی اضافه کرد :ما نیز اعزام فضانورد به فضا را در برنامه 1404 ترسیم کرده ایم علاوه بر اینکه تحقیقات زیستی را نیز در این مدت با کمک دانشمندان کشورمان پیگیری می کنیم.
وی درباره هدف از برگزاری سومین همایش ملی بررسی تشعشعات فضایی گفت :تشعشعات کیهانی و ذرات باردار آزاد فضا که ما به علت حفاظت اتمسفر اطراف زمین از آنها در امان هستیم برروی ماهواره ها و کاوشگرهایی که به فضا می روند تاثیر دارند هدف ما در این همایش بررسی نقش اثرات تشعشع در کارکرد سامانه های فضایی و نحوه حفاظت در برابر این تشعشعات و منشا آنها و همچنین اثر آنها بر بافتها و موجود ات زنده است.
وی گفت :در خارج از اتمسفر که فضا پیماها و ماهواره ها کار میکنندباید اجزای الکترونیکی ماهواره و اجزای آنها در برابر تشعشع مقاوم باشد این مبحث مهمی است که همه سازمانهای فضایی دنیا به ان می پردازند و سازمان فضایی ایران نیز با تشکیل کمیته دائمی تشعشعات فضایی در این زمینه از چند سال پیش فعال شده است .
ابراهیمی افزود :همه دانشگاهها و سازمان خصوصی و دولتی در این کمیته عضویت دارند تا در اینده که سامانه های ما به صورت طولانی مدت در فضا قرارمیگیرند با مشکلی روبرو نشوند.
سومین کنفرانس ملی تشعشعات فضایی از امروز تا 5 دی ماه در پژوهشکده سامانه های فضا نوردی با هنمکاری کمیته دائمی تشعشعات فضایی برگزار می شود .
در این کنفرانس 27 مقاله به صورت شفاهی و 42 پوستر ارائه می شود .