محدودیتهای ترافیکی برای حضور در نماز عید سعید فطر در اصفهان اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان از شهروندان خواست که برای حضور در آیین برپایی نماز عید فطر تا حدممکن از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
سرهنگ علیاصغر زارع با اشاره به پیش بینی تدابیر و تمهیدات ویژه ترافیکی در روز عید فطر بمنظور روانسازی معابر برای سهولت در تردد نمازگزاران گفت: از ساعت ۱۲ شب قبل از عید سعید فطر توقف هرگونه وسیله نقلیه در خیابانهای ««مصلی» و «نیکبخت شرقی» ممنوع است.
وی گفت: از ساعت پنج و ۳۰ دقیقه روز عید فطر، تردد هر نوع وسیله نقلیه در طول خیابان مُصلی از تقاطع «مصلی-سعادتآباد»، «مصلی-دهش» و «مصلی شاترگلی» به سمت «مصلی بزرگ امام خمینی (ره)» تا پایان مراسم نماز پُرفیض عید فطر ممنوع است.
سرهنگ زارع افزود: پارک حاشیهای وسایل نقلیه در محلهای مجاز، در خیابان آزادگان، فرایبورگ، سعادت آباد و شیخ صدوق بلامانع است.
بنا بر اعلام پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله حسین مظاهری از مراجع تقلید و رئیس حوزه علمیه اصفهان، مبلغ فطریه امسال بنا بر قوت غالب گندم، حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار ریال (۶۰ تا ۷۰ هزار تومان) برای هر نفر است.
میزان زکات فطره مکلفینی که فقیر نیستند، برای آنها و اشخاص تحت تکفل بهازای هر نفر، بطور تقریبی سه کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و ... است که باید به مستحق بدهند و اگر پول یکی از آنها را هم بر اساس قیمت رایج محل زندگی خود بپردازند، کافی است.
کسانی که قوت غالب آنها برنج یا سایر مواد غذایی است با توجّه به تفاوت قیمت آنها در شهرهای مختلف، بر حسب نوع و مقدار مصرف خود میتوانند زکات فطریه را با حساب قیمت سه کیلوگرم از برنج یا سایر مواد غذایی مصرفی بر اساس قیمت محل زندگی خود پرداخت کنند.
کفاره افطار غیر عمدی روزه به ازای هر روزه حدود ۷۵۰ گرم طعام نظیر گندم یا پول آن و کفاره عمدی افطار روزه، ۶۰ برابر آن است. مبلغ کفاره غیر عمد توسط کارشناسان برای هر روزه، حدود ۱۶۰ هزار ریال (۱۶ هزار تومان) برآورد میشود.
خرید سایر نیازمندیهای متعارف فقرا اعم از خوراکی و غیر خوراکی با مبالغ زکات فطره یا کفّاره و تحویل به آنان جایز است و همچنین انتقال مبالغ زکات فطره یا کفاره به حساب آنان مانعی ندارد و لازم نیست عین پول به آنها پرداخت شود.
زکات فطره کسانی که در شب عید فطر مهمان هستند یا افرادی نظیر کارگران، کارمندان و سربازان که در محل کار غذای روزانه به آنها داده میشود، بر عهده خود آنهاست و فردی که نماز عید فطر میخواند، مستحب است زکات فطره را پیش از نماز عید بدهد و اگر نماز عید نمیخواند، میتواند ادای فطریه را تا ظهر عید به تاخیر بیندازد.