رئیس پلیس راهور بر ضرورت ارتقای استانداردهای ایمنی خودرو تاکید کرد و افزود: نرخ جریمههای رانندگی در طی ۷ سال تغییر نکرده است و باید بازدارندگی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما سردار سید تیمور حسینی گفت: مستندات نشان میدهد که جریمههای رانندگی بازدارندگی لازم را ندارد، از سال ۸۶ به واسطه افزایش نرخ جریمهها، توانستیم در یک بازه بیش از ۱۰ ساله تقریباً یک روند کاهشی در مورد تصادفات و جان باختگان ناشی از سوانح رانندگی ایجاد کنیم، اما از سال ۹۶ به بعد، مجددا سیر صعودی سوانح رانندگی را شاهد بودیم و در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰ هزار نفر از هموطنانمان را از دست دادیم.
این مقام ارشد انتظامی افزود: باید بر تخلفاتی از جمله عامل انسانی، وسیله نقلیه و راه که زمینه ساز تصادفات هستند، متمرکز شویم و با کنترل تخلفات، تصادفات را کنترل کنیم.
رئیس پلیس راهور در خصوص آخرین تغییرات جریمههای راهنمایی و رانندگی گفت: در سال ۱۳۸۹، قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در مجلس شورای اسلامی، تصویب و ابلاغ شد، در این قانون پیش بینی شده بود که جرایم در هر سال بر اساس تورم و نرخ جریمه باید به روز شود تا بازدارندگی لازم را داشته باشد.
سردار حسینی با اشاره به اینکه آخرین آمار به روز رسانی انجام شده در این حوزه، برای سال ۱۳۹۶ است، افزود: بعد از آن به دلایل مختلف به روز رسانی و افزایش نرخ جریمهها انجام نشد؛ در کشورهای جهان، موضوع جریمههای رانندگی به عنوان یک ابزار بازدارنده مدنظر گرفته شده و در حال اجرا است.
استانداردهای ایمنی خودرو ارتقا یابد
این مقام ارشد انتظامی گفت: خودروسازها، سازمان ملی استاندارد، وزارت صمت و سایر دستگاههایی که متولی موضوع ایمنی خودرو هستند، باید تلاش کنند در یک بازه زمانی مشخص استانداردهای ایمنی خودرو را در حد قابل قبولی ارتقا دهند و اولین مطالبه پلیس این است که نسبت به ارتقای ایمنی بدنه و استحکام ستون و بدنه اقدام کنند.
سردار حسینی با اشاره به اینکه موضوع بعدی، ایمنی راهها است، افزود: در همه دنیا، کارشناسان در این موضوع هم نظر هستند که امکان خطا برای عامل انسانی وجود دارد، راهها باید باکیفیت و استانداردهای ایمنی قادر به جبران خطای انسانی باشد.
نقاط حادثه خیز شناسایی و مشکلات آنها رفع شود
رئیس پلیس راهور گفت: سال گذشته، ۸۷۷ نقطه به عنوان نقاط پر تصادف دارای اولویت، شناسایی شد و بیش از ۴۰۰ نقطه از این ۸۷۷ نقطه شناسایی و مشکلات آنها برطرف شده است و پیش بینی میشود تا نیمه اول امسال هم مشکلات مابقی نقاط حادثه خیز رفع شود.
امتیازدهی به رانندگان قانون مدار
این مقام ارشد انتظامی از اجرای طرح رتبه بندی گواهینامههای رانندگان به عنوان گامی در راستای اجرای اعمال سیاستهای تشویقی به منظور ترویج فرهنگ قانونمندی در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: مطابق این طرح، گواهینامههای رانندگی دارای سه رتبه ۱، ۲ و ۳ میشوند؛ هر کسی که بتواند بر اساس شاخصها و استانداردهای تعیین شده ازسوی پلیس راهور رفتار کند، میتواند این انتظار را داشته باشد که رتبه گواهینامه اش افزایش یابد و برای این رتبه ها، امتیازهای ویژه در نظر گرفته میشود.
سردار حسینی درباره اعمال جرایم با استفاده از ابزارهای هوشمند افزود: تقریباً از حدود سه یا چهار سال اخیر، سال به سال، درصد عملکرد سامانههای هوشمند ما افزایش پیدا کرده است، یعنی کنترلهای دستی و چهره به چهره بین پلیس و فرد متخلف تبدیل شده است به کنترلهای سیستمی، هدف گذاری روی این است که بیش از ۷۰ درصد از کنترلها باید با ابزارهای هوشمند و بدون نیاز به مواجهه چهره به چهره پلیس با متخلف انجام شود.
موسسات خدمات هوشمند ترافیکی راه اندازی میشود
رئیس پلیس راهور گفت: در گامهای پیش رو، یکی از ایدههایی را که باید به فعلیت برسانیم، برون سپاری بخشی از تصدی گریهای پلیس راهور است و به زودی مراکزی با عنوان «موسسات خدمات هوشمند ترافیکی» راه اندازی و فعال میشود که بناست بخشی از تصدی گریهای راهور واگذار و برون سپاری شود؛ در واقع بخشی از وظایف این موسسات این است که بر مبنای حوزه جغرافیایی، محدوده مشخص و تعیین شده، البته تجهیزات هوشمند و متصل به سرورهای مرکز، برای تخلفات رصد شده در حوزه شان، اعمال قانون هوشمند (نه دستی و چهره به چهره) انجام دهند.