به گفته معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، در سال ۱۴۰۳ صنایع پنج استان با کمک دانشبنیانها، نخبگان و مجموعههای مردمی فناور خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم در خصوص پیش نیازهای تحقق شعار سال گفت: هرچقدر مجموعههای مردمی و شرکتهای فناور دانشبنیان را تقویت کنیم، مسیر جهش تولید را با موفقیت بیشتری پیش خواهیم برد.
سجاد محمدعلینژاد با اعلام دستور کار معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم مبنی بر تأمین مالی طرحهای فناورانه و مشارکت مردم برای سرمایهگذاری گفت: در سال ۱۴۰۲ در برخی پارکهای علم و فناوری مثل شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، طرح تأمین مالی طرحهای فناورانه و مشارکت مردم برای سرمایهگذاری در این طرحها به صورت آزمایشی اجرا شد و بنا داریم اجرای این طرح را در سال ۱۴۰۳ تقویت کنیم و دسترسی مردم را برای سرمایهگذاری و مشارکت در جمعسپاریهای مالی، توسعه دهیم.
وی تکمیل زنجیره ارزشهای راهبردی در استانها را یکی دیگر از برنامههای وزارت علوم برای تحقق شعار سال جاری نام برد و افزود: براساس این طرح که در راستای مأموریتمحور کردن پارکهای علم و فناوری اجرا میشود، مزیت یک استان هدف قرار میگیرد و با رسوخ فناوری در صنایع مدنظر استان، این صنایع ارزش افزوده افزایش تولید بیشتری خواهند یافت.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم زیست فناوری، توسعه فناوریهای پیشران همچون زیست فناوری، هوش مصنوعی و کوآنتوم را در اولویت دانست و گفت: بنا داریم در سال ۱۴۰۳ حداقل در پنج استان زنجیره ارزش راهبردی را فعال کنیم.
محمدعلینژاد افزود: در این طرح حلقههای مفقوده در زنجیره ارزش شناسایی و شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور مستقر در پارکهای علم و فناوری به آن سمت سوق داده می شوند تا به رفع نیازهای بومی و منطقهای کمک کنند و در این مسیر محصولات جدیدی برای تکمیل زنجیره خلق خواهند شد و یا حتی شرکتهای دانشبنیان جدیدی راه اندازی میشوند.
وی همچنین معرفی محصولات فناورانه برای آشنایی بیشتر مردم و خرید محصولات داخلی را از دیگر برنامههای وزارت علوم در سال جاری عنوان کرد و گفت: یکی از سیاستهای اصلی، توسعه ظرفیتهای فناورانه در تحقیق و توسعه بنگاههای بزرگ است و تلاش داریم با تشکیل پردیسهای علم و فناوری مشترک بین پارکهای علم و فناوری با صنایع و بنگاههای بزرگ، فضایی را برای تولیدات جدید شرکتهای بزرگ و صنایع فراهم کنیم.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم یادآور شد: این پردیسهای مشترک با رویکرد توسعه و نفوذ فناوریهای نوین در بین صنایع ایجاد خواهند شد؛ تولیدات نوآورانه بازار خاص خود را دارند و در نهایت تأثیرگذاری بیشتری در جهش تولید خواهند داشت.