رقم برنج معرفی شده دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری به نام شهریار در سایت آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) ثبت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فنآوری طبرستان گفت: رقم جدید برنج شهریار بعد از پیگیریهای چندین ساله در سایت آژانس بین المللی انرژی اتمی به آدرس https://nucleus.iaea.org/sites/mvd/SitePages/Search.aspx?MVID=۴۹۶۰ ثبت شد.
دکتر پوریا بی پروا افزود: مسئولیت پروژه معرفی رقم جدید برنج شهریار به عهده دکتر قربانعلی نعمت زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و اجرای آن توسط دکتر مرتضی اولادی، مدیر مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان با همکاری دکتر عمار افخمی قادی، عمار قلی زاده قرا، فرهاد باقری، مجتبی آقاجانی قرا، علیرضا بابایی، رضا وجدان، امیر ضیایی و مهندس مریم امامی قرا (از محققین پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان وابسته به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری) و با همکاری همکاران سازمان انرژی اتمی ایران انجام شد.
او تاکید کرد: اصلاح این رقم برنج از طریق روش موتاسیونی و با پرتودهی اشعه گاما با دز ۲۵۰ گری روی رقم آمل ۳ در سال پس از ۱۰ سال اصلاح معرفی و به پاس زحمات شهیدان هستهای بویژه شهید دکتر مجید شهریاری به نام “شهریار” نامگذاری شد.
رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فنآوری طبرستان گفت: برنج شهریار به عنوان برنج پرمحصول، زودرس و با کیفیت متوسط بوده و طول دوره رشد از نشاکاری تا برداشت حدود ۹۰ الی ۹۲ روز یعنی همزمان با رقم هاشمی برداشت میشود و عملکرد ۸ تا ۸.۶ تن شلتوک در هکتار و همچنین درصد تبدیل آن ۶۲.۷۵ درصد میباشد.
دکتر بی پروا افزود: این برنج نسبت به کرم ساقه خوار نسبتا متحمل و نسبت به بیماریهای بلاست و پوسیدگی طوقه متحمل است.
زینب نجاتی گزارش می دهد