فناوران یک شرکت دانشبنیان ایرانی برای نخستین بار موفق شدند، آزمایشگاه سامانههای اعلام هوشمند حریق در داخل کشور را راه اندازی کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ با توجه به اهمیت بالای تجهیزات اعلام حریق، متخصصان و فناوران یک شرکت دانشبنیان موفق شدند سامانههای اعلام هوشمند حریق در داخل کشور را برای نخستین بار و به کمک دانش فنی بومی، طراحی، تولید و تجاری سازی کنند.
به گفته یوسف ناصری، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، از آنجاییکه آزمایشگاه مرجع در زمینه سامانه های اعلام حریق، آزمایش تجهیزات و ارزیابی استاندارد آنها در کشور وجود نداشت با راه اندازی نخستین آزمایشگاه سامانه های اعلام حریق شرایط دریافت استاندارد و تولید با کیفیت برای این نوع از محصولات در کشور را فراهم کردیم.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: از جمله محصولات این شرکت میتوان به انواع تجهیزات «کانوکشنال» و «آدرسپذیر» اشاره کرد که هر دو نوع این سامانه ها کاربردهای وسیعی شامل طیف متنوعی از تجهیزات و سامانه های الکترونیکی را به همراه دارند.
ناصری، گفت: اعلام حریق آدرس پذیر با استفاده از مجموعه کاملی از حسگرها و کنترلکنندههای الکترونیکی، وضعیت دقیقی از مکان و نحوه آتشسوزی را ارائه میکند.
همچنین، قابلیت جمعآوری و تحلیل دادهها، ارسال به سامانه مرکزی و در بازه زمانی بسیار کوتاه، امکان واکنش دقیق و اطفای اثربخشتر حریق را فراهم میکند که تمامی تجهیزات از جمله حسگرها، شناساگرها و تجهیزات مرتبط این سامانه اکنون در کشور و توسط این شرکت بومی سازی شده است.
ناصری همچنین با اشاره به تولید ساخت داخل تجهیزات آزمایش سامانههای اعلام حریق مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی، عنوان کرد: تجهیزاتی مانند تونل دود و میز لرزش که با طراحی و مهندسی با استفاده از بهترین قطعات طراحی و ساخته شدهاند.
وی افزود: از دیگر تجهیزات مهم دیگر این آزمایشگاه، مریوط به آزمایش آشکارسازهای گاز مونوکسید کربن و متان است که با توجه به اهمیت این آشکار سازها در حفظ جان مصرق کنندگان، این تجهیزات با بالاترین دقت و فناوری روزآمد ساخته شدهاند.
اتاق آتش آزمایشگاه به عنوان بخش اصلی آزمایشگاه با استفاده از فناوری تشخیص دود و تست آشکارسازها در شرایط واقعی آتش، به کار برده میشود.