تالار لاتین کتابخانه مرکزی رضوی، کتابی با عنوان «نسخههای خطی قرآن در موزه اسلامی حرم شریف اورشلیم» را در دسترس علاقهمندان قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مسئول تالار زبانهای خارجی کتابخانه مرکزی رضوی، در خصوص این کتاب گفت: نمایشگاههای موزه اسلامی در اورشلیم نمونهای از عالیترین دستاوردهای تمدن اسلامی به وسعت شمال آفریقا، آسیای عربی، ترکیه، ایران و بخشی از شرق آسیا را در طول اعصار نشان میدهد که این اشیاء خود نمایانگر بسیاری از رسانههای هنرهای اسلامی مانند خوشنویسی، تذهیب نسخههای خطی، کتیبههای سنگی و چوبی، منسوجات، سلاحها و زرهها و سکهها هستند.
سکینه علوی فر به مجموعههای موجود در موزه اسلامی حرم شریف اورشلیم که در این کتاب به آن اشاره شده، پرداخت و گفت: مجموعههای موزه از منابع متعددی از جمله تعمیرات منطقه حرم بدست آمده که شامل کاشیهای لعابدار عثمانی، پلاکهای سنگ و چوب، نسخههای خطی قرآن و اشیاء دیگری است که توسط افراد یا حاکمان در دورههای مختلف به مسجد الاقصی، قبه الصخره و مدارس مختلف اورشلیم یا دیگر شهرهای فلسطینی مانند نابلس و الخلیل وقف شده است.
علوی فر همچنین به مجموعه ارزشمندی از قرآنهای قدیمی از قرن ۹ هجری و ۱۵ میلادی و بسیاری از نسخههای خطی ممالیک که مضامین آنها به زندگی اجتماعی و اقتصادی در شهر مقدس میپردازد در این کتاب اشاره دارد.
وی تصریح کرد: خادر سلامه، نویسنده این اثر، مدیر موزه اسلامی و مدیر کتابخانه مسجد الاقصی این کتاب را با همکاری یونسکو و با هدف جلب توجه بین المللی برای حفظ این میراث ارزشمند از گزند شرایط اجتماعی حاکم بر این منطقه نوشته است.
کتاب «نسخههای خطی قرآن در موزه اسلامی حرم شریف اورشلیم» در ۲۰۶ برگ گلاسه که در بردارنده تصاویر رنگی از اشیاء موزهای از جمله قرآنهای خطی است که در سال ۲۰۰۱ در لبنان توسط انتشارات گارنت و یونسکو در قطع رحلی به چاپ رسیده است.