در کشورهای پیشرفته، بخش زیادی از سرمایهگذاریها در حوزههای علمی و پژوهشی توسط مردم انجام میشود و مشارکت داوطلبانه در پروژههای علمی تبدیل به فرهنگ شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،حجت نادری مشکینی پژوهشگر حوزه سلولهای بنیادی گفت: در ایران به خوبی میتوانیم از نتایج پژوهشهای علمی انجامشده در سایر کشورها استفاده کنیم، اما برای تولید علم و انجام پژوهش با مشکلات زیاد و نبود حمایتهای لازم مواجهیم.
حجت نادری مشکینی افزود: در کشورهای پیشرفته همچنین خیریههایی به منظور جمعآوری کمکهای مردمی برای تحقیق و توسعه و پژوهش وجود دارد، یا اگر عضوی از خانوادهای فوت کند، بستگان وی مبلغ بالایی را به مراکز پژوهشی و دانشگاهی اهدا میکنند و مردم این کشورها به این باور رسیدهاند که اگر پژوهشهای خوبی انجام شود، دیگر نیاز نیست که در حوزههایی نظیر درمان پولهای هنگفتی صرف کنند.
او گفت: متأسفانه چنین نگرشی در بین مردم کشور ما وجود ندارد و مردم ما دوست دارند به صورت ملموس و فیزیکی، نتیجه وقف اموال خود را ببینند. به نظر میرسد این موضوع تا حد زیادی معلول این است که ما مردم را با فضاهای پژوهشی آشنا نکردهایم،
حجت نادری مشکینی افزود: در ایران نیز باید دیر یا زود به این سمت حرکت کنیم تا خیران حوزه تحقیق و پژوهش را به خوبی درک و برایش هزینه کنند و از وابستگی مراکز پژوهشی به بودجههای دولتی کاسته شود.