معاون کتابخانه ملّی ایران گفت: فقط نشریاتی در این کتابخانه مورد امحا قرار میگیرد که پس از بررسی آزمایشگاهی معلوم شده دارای آلودگی بیش از دو برابر حد مجاز هستند ومورد نیاز کتابخانه هم نبوده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، عصمت مومنی درباره شایعه امحاء برخی از نشریات در کتابخانه ملی ایران که در فضای مجازی کشور مطرح شده است گفت: اصولا هیچ نشریه قدیمی در کتابخانه ملّی ایران امحاء نشده و نمیشود. آنچه که اتفاق افتاده، رویهای معمول و مرسوم در تفکیک منابع از جمله نشریات ادواری است، کتابخانه ملی مطابق وظیفه مصرح قانونی خود، از تمامی نشریات منتشر شده در ایران، دو نسخه در آرشیو خود نگهداری میکند، حتی اگر نسخه دیجیتالی در فضای مجازی یا در بانک اطلاعاتی کتابخانه موجود باشد، باز هم دو نسخه کامل چاپی در آرشیو نشریات کتابخانه ملّی نگهداری میشود.
وی افزود: فقط نشریاتی مورد امحا قرار میگیرد که هیچ گونه متقاضی نداشته و یا گروهی از نشریات که به قدری آسیب دیده، پاره، یا عفونت دیده و کپک زده که موجب آسیب دیدگی کارکنان مخازن و انبارهای کتابخانه ملی شده است و پس از بررسی آزمایشگاهی معلوم شده دارای آلودگی بیش از دو برابر حد مجاز بوده و در عین حال جزو نشریات قدیمی و مورد نیاز کتابخانه هم نبوده اند همچنین نشریات حوزه کامپیوتر و علوم رایانه که در دهه هفتاد شمسی منتشر شده و یا برخی نشریات پزشکی دهه شصت و هفتاد که عملا دیگر کاربردی ندارد. برای این گونه از منابع بعد از بررسیهای نهایی مجوز امحاء صادر میشود. ضمنا این رویه در سالهای قبل نیز مورد عمل بوده ازجمله در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ نشریات مازاد پس از طی روند مذکور و در صورت فرسوده یا غیر قابل استفاده بودن امحاء شده اند که اسناد مربوطه موجود است.
معاون کتابخانه ملّی ایران افزود: مجموعا تعداد ۳۸ هزار و ۵۰۳ نسخه نشریه بر اساس درخواست مراکز متقاضی اهدا شده است که شامل: سازمان کتابخانه ها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی چهار هزار و ۹۳۴ نسخه، موسسه کتابخانه و موزه ملّی ملک ۲۳۴ نسخه، کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ۱۷۳ نسخه، مرکز دایره المعارف بزرگ کشور ۸۴۷ نسخه، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران ۶۰۳ نسخه، سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور ۱۸ هزار و ۸۰۳ نسخه و اداره عقیدتی- سیاسی نیروی پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران ۱۲ هزار و ۹۰۹ نسخه است.