درآئینی در حوزه علمیه امام خمینی( ره) شهرستان خوی از سند ثبت جهانی افطار در فهرست میراث ناملموس برای نخستین بار در آذربایجان غربی رونمایی شد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، پرونده افطار و سنت های فرهنگی و اجتماعی آن بعنوان بیست سومین عنصر میراث فرهنگی ناملموس ایران در پرونده مشترک به نام ابران با سه کشور همسایه در فهرست جهانی میراث ناملموس یونسکو ثبت جهانی شد .
این سند در آئینی رونمایی وبعنوان یک سند فرهنگی ارزشمند برای نگهداری نمایش عمومی به امام جمعه و کتابخانه خطی حوزه علمیه امام خمینی شهرستان خوی تحویل شد .
رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خوی گفت : در آذرماه پارسال مراسم افطاری در هیجدمین جلسه کمیته بین دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس با محوریت جمهوری اسلامی ایران و مشترک با کشورهای جمهوری آذربایجان ، ترکیه و ازبکستان در فهرستان جهانی یونسکو ثبت شد .
گراوند افزود : سند این میراث ثبت جهانی برای نخستین بار در ایران برای ترویج فرهنگ افطاری وپاسداشت و تبلیغ این سنت دیرینه بعنوان یک سند ارزشمند رونمایی و برای نگهداری به کتابخانه خطی حوزه و امام جمعه خوی اعطا شد .
در معرفی پرونده افطار آمده است ، در همه کشورهایی که در این پرونده عضو هستند ، افطار توسط افرادی از گروه سنی ، جنسیتی ، متعلق به پیشینه های مختلف اجتماعی ، فرهنگی و آموزشی که اسلام را بعنوان دین خود می شناسند ، اجرا و از نسلی به نسلی دیگر منتقل می شود .
افطار در واقع بخش جدایی ناپذیر از فرهنگ و هویت آنهاست چه آنهایی که روز می گیرند و چه افرادی که روزه نمی گیرند .
حجت اسلام قاسم خانی امام جمعه خوی هم در آئین رونمایی ازاین سند گفت : سنت افطاری یکی از سنت های اصیل اسلامی است از زمان رسول اکرم (ص). و به توصیه آن حضرت ، رواج پیدا کرده است .
وی تصریح کرد : روایت های بسیار خوبی در زمینه افطاری دادن وجود دارد که ثواب افطاری دادن به یک نفربه اندازه کفاره یک سال است وبهشت را برآدم ثواب می کند .
امام جمعه خوی افزود : از پیامبر در مورد توان واستعاعت افطاری دادن پرسیدند ،آن حضرت فرمود به اندازه حتی خرمایی و قطره آبی افطاری بدهید که رحمت پروردگار عالم را جلب می کند .
ایران تاکنون 21 اثر را در فهرست میراث ناملموس ثبت کرده است و در حال حاضر در جایگاه پنجم ثبت میراث جهانی ناملموس قرار دارد.