ازجمله خصوصیات شب بیست وسوم ماه رمضان ارتباط و انس بیشتر با امام زمان (عج) است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: روایت شده است که در این شب زیاد برای سلامتی و ظهور امام زمان (عج) دعا کنیم. در این شب مقدرات براساس لطف الهی تعیین میشود.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی شریعتی تبار با اشاره به اعمالی که باعث میشود تا درک واقعی از شبهای قدر اتفاق بیفتد، افزود: شب قدر شب تقدیر و سرنوشتساز آدمی است و از هر ماه در سال بهتر و بالاتر است؛ شب قدر اوج مهمانی خداوند در ماه مبارک رمضان است.
وی گفت:هنگامی که قصد شرکت در مهمانی داشته باشیم، سعی میکنیم تا آداب آن مهمانی را رعایت کنیم و همسو با شرایط آن پیش برویم در ماه رمضان و شبهای قدر میزبان ما خداوند است و علاوه بر جهات ظاهری که غسل در شبهای قدر است باید آراستگی باطنی و درونی را نیز داشته باشیم.
این کارشناس مذهبی افزود: باید قلبهایمان را از حسد، کنیه و دشمنی نسبت به دیگران پاک کنیم. در روایتی نقل شده که دعای هیچ کس در شب قدر رد نمیشود، مگر آنکه آن فرد عاق والدین، قطعکننده صله رحم، فردی که شرب خمر داشته و گمراه باشد.
شریعتیتبار گفت: یکی از شروط رعایت آداب شب قدر برای اینکه مشمول دریافت رحمت الهی شویم این است که قلبمان را پاک کنیم باید به دنبال این باشیم تا در این شبها فرصت را قدر بدانیم و دلهایمان را پاک کنیم تا بتوانیم شب قدر را درک کنیم و از این فرصت بینظیر نهایت استفاده را ببریم.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اهمیت و تاکیدی که بر شب بیست وسوم شده است، افزود: احتمال اینکه شب بیست وسوم واقعیترین شب قدر باشد زیاد است؛ شب قدر ترکیبی از ۳ شب است که مقدرات تعیین میشود. به عبارتی به شب بیست سوم «لیلة الجُهَنی» نیز میگویند که نام شخصی است که به خدمت رسول اکرم (ص) رسید و عرض کرد که من نمیتوانم هر ۳ شب را به مدینه بیایم و حضور پیدا کنم کدام شب را شما توصیه میکنید که پیامبر آرام در گوش ایشان چیزی گفتند و بعد از آن دیده شد که جهنی در شب بیستوسوم احیاء نگاه میداشت.