قائم شهر با داشتن ۲۰ واحد بانک نشاء یکی از شهرستانهای پیشرو در کشت مکانیزه برنج در مازندران است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، با آغاز فصل زراعی سال ۱۴۰۳، کشاورزان قائم شهر با آب تخت کردن و شخم و شیار اراضی و خزانه گیری برنج خود را برای کشت این محصول استراتژیک آماده کردند.
سید مهدی حسینی برنجکار روستای دوک قائم شهر یکی از مجریان بانک نشای این شهرستان در اهمیت کار کشت مکانیزه برنج گفت: با اخذ مجوز از مدیریت کشاورزی قائم شهر و ایجاد کارگاههای بانک نشا، کار آماده سازی بذر برنج به صورت مکانیزه در این مجموعه انجام میشود.
وی افزود: با فعالیت این بانک نشا، بذر مورد نیاز ۱۲۰ هکتار از اراضی شالیزاری برای نشای مکانیزه برنج تامین میشود.
معاون جهاد کشاورزی قائم شهر، ایجاد اشتغال، کاهش هزینههای تولید، تسهیل و سرعت بخشی روند کاشت و افزایش محصول برنج را از مزایای کشت مکانیزه برنج عنوان کرد.
جعفرزاده افزود: شهرستان قائم شهر بیش از ۱۰هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که با توسعه کشته مکانیزه ۶۵ درصد شالیزارهای این شهرستان به روش نوین و با ماشین نشا کشت میشود.
معاون جهاد کشاورزی قائم شهر اظهار امیدواری کرد: با آماده شدن اراضی و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی نخستین نشای برنج، روزهای آینده در شالیزارهای این شهرستان آغاز خواهد شد.
پیش بینی میشود با تلاش ۱۵ هزار کشاورز و بهره بردار برنجکار قائم شهر امسال بیش از پنجاه هزار تن شلتوک از شالیزارهای این شهرستان برداشت شود.